Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

„Az eredeti kérés az volt, hogy Igor Matovič távozzon a kormányfői posztból. Matovič azonban folyamatosan azt hangoztatta, hogy ha távozik a kormányfői posztból, akkor a politikából is távozik. Mindannyian ebből a kijelentésből indultunk ki. Én felkínáltam neki, hogy ha ő távozik a kormányból, akkor én is. Az utóbbi napokban azonban változtatott az eddigi kijelentésén. Matovič most már azt mondja, hogy jó, akkor nem leszek kormányfő, de továbbra is a kormány tagja marad. Akkor én azt felelem erre, hogy rendben, a kérésünk, hogy a kormányfői posztból távozzon, teljesül, de ebben az esetben én sem fogok távozni a kormányból és Igor Matovičcsal maradok“ – jelentette ki Richard Sulík, a liberális SaS vezére Zuzana Kovačič Hanzelová vitaműsorában azzal kapcsolatban, hogy Matovič a kormányfői posztból való távozása után miniszterként akarja folytatni pályafutását.

 

 „Nem tudom milyen minisztériumra gondolt, de szerintem a mágiaügyi minisztérium nem lenne rossz választás. Mi nem szeretnénk változtatni a koalíciós szerződésen. Abban világosan le van írva, hogy a kormányban 16 hely van, ami 8-3-3-2 arányban van elosztva. Amennyiben Igor Matovič valamilyen minisztériumnak a minisztere akar lenni, akkor vegye át valamelyik OĽaNO-s miniszter helyét“

 

– tette hozzá Sulík.

 hirdetes_300x300  

 

Miért nyújtotta be a lemondását? Mi következik most? Hogyan került holtpontra a kapcsolata 12 évnyi együttműködés után Igor Matovičcsal? Mindez kiderül a Sulíkkal készített interjúból.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.