Nyitókép: Körkép.sk

 

Szövetség – Magyarok, Nemzetiségek, Régiók. Ez az új, hosszúnevű párt neve, mely megszünteti az MKP-t, az Összefogást és a Most-Híd nevű vegyespártot. Helyettük egy Forró Krisztián szerint magyar, Solymos szerint egy többségében magyar, ámde korábbi, és ma is megerősített levele szerint inkább vegyespárt jön létre.

 

Elnökét az MKP adja, az OT-elnökét a Most-Híd, szakmai alelnökét pedig az Összefogás. A három párt 9-5-4 (országos elnökség), 5-3-2 (Országos Tanács), 3:2:1 (járási struktúrál) arányban részesül majd a döntéshozó helyekből az egyes testületekben.

 

A három párt három platformon belül folytatja munkáját a szövetségen belül

 hirdetes_810x300  

 

Bemutatták az új közös magyar érdekeltségű pártot, a Szövetséget

 

A Körkép.sk úgy tudja – bár hivatalos döntés még nincs – hogy a Szövetség első elnöke Forró Krisztián lesz, OT-elnöke a több büntetőjogi eljárásban is érdekelt Solymos László, szakmai alelnöke pedig Mózes Szabolcs.

 

Kérdésünkre reagálva általánosságban szólva Forró elmondta, hogy amennyiben a NAKA vádat emel Solymossal szemben, úgy le kell mondania a közös pártban betöltött tisztségéről.

 

A mai sajtótájékoztató egyik fő üzenete mégsem a Solymos által hangoztatott teljes egyetértés és erős gyökerek voltak, hanem az, hogy az MKP politikai agya, a párt második embere, Berényi József általános alelnök 20 perccel a sajtótájékoztató kezdete előtt lemondta a részvételt.

 

 

Kérdésünkre Forró Krisztián elmondta, hogy őt is meglepte Berényi SMS-ben érkezett bejelentése. Hogy ez milyen üzenettel bír a választók felé, illetve hogy Berényi a Szövetség része kíván-e lenni, Forró nem kívánta különösebben taglalni és Berényihez irányított bennünket.  A kormányfő, Igor Matovič tanácsadóját cikkünk megjelenéséig el is értük, de nem kívánt nyilatkozni.

 

Forró szerint amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé az új párt bejegyzéséhez szükséges 10 ezer aláírás összegyűjtését, úgy az Összefogás néven ismert Magyar Közösségi Összefogást nevezik majd át Szövetségre.

 

A mai sajtótájékoztatón Solymos László három oldalas, előre megírt szöveget ismertetett a Szövetség álláspontjával, értékrendjével, elképzeléseivel kapcsolatban. Solymos kemény kormányellenes szöveget olvasott fel, amihez Forró és Mózes némán asszisztált.

 

 

Így indul hát tehát a Szövetség. Hogy hová jut és meddig, az a jövő kérdése. Mindenesetre a mára teljesen szétesett Most-Híd révbe ért, mely a ma látottak alapján azonnal át is vette az új pártképződmény politikai irányítását.

 

A témával a későbbiekben még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.