Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer

 

Az SaS addig nem fog részt venni a koalíciós válság megoldásával kapcsolatos hivatalos tárgyalásokon, amíg Igor Matovič kormányfő nem teljesíti az ígéretét, és nem mond le – tájékoztatta a TASR-t Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője.

 

„Míg lemondás helyett Igor Matovič egy értelmetlen hivatalt és új pozíciót talál ki magának, addig én teljesítettem az ígéretemet, és távoztam a kormányból“

 

– hangsúlyozta Richard Sulík pártelnök.

 hirdetes_810x300  

 

A liberálisok vezére egyúttal elhatárolódott attól az állítástól, miszerint nem képes háttérbe vonulni.

 

„Minket már nincs mire felszólítani, mert mindannyian távoztunk. Itt a helyzet rossz felfogásáról van szó, hiszen a miniszteri székből nemcsak én távoztam, de másik két SaS-os miniszter is. Ennek ellenére továbbra is azt hallom a médiából, hogy Veronika Remišová távozásra szólít fel“

 

– hangsúlyozta Sulík.

 

A kormányfő távozását az SaS-en kívül a Za ľudí párt tagjai is követelik. Igor Matovič múlt héten vasárnap bejelentette, hogy hajlandó távozni a posztjából, de továbbra is a kormányban kíván maradni.

 

Matovič több feltételt is szabott a távozásáért cserébe. Többek között Richard Sulík gazdasági miniszter és Mária Kolíková igazságügyi miniszter távozását kérte. A hét folyamán mindkét miniszter távozott funkciójából, beleértve a két liberális minisztert, Ivan Korčokot és Branislav Gröhlinget.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.