Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

A járványügyi konzílium pénteki bejelentése szerint húsvétra nem szigorítják tovább a járványügyi intézkedéseket az országban. Szakértők szerint a jelenlegi előírások elégségesek. A legfontosabb a fegyelmezettség, és hogy betartsuk mindazt, ami már most is érvényben van.

 

A járványügyi konzílium tagjai arra kérik az embereket, hogy korlátozzák a személyes találkozásokat, halasszák el jövőre a locsolást, az istentiszteletek látogatását, és ne utazzanak más járásba. Természetben szájmaszkot, beltéren részecskeszűrős szájmaszkot kell hordani. A sportolást egyénileg végezzük.

 

Heger a konzílium döntéseiről

 hirdetes_400x285  

 

Eduard Heger szerint a járvánnyal való összecsapás vár ránk húsvét alatt.

 

Gondoljuk át, meglátogatjuk-e a rokonokat, még ha a nagyszülők már be is vannak oltva. A külföldi vírusmutáció veszélyes lehet rájuk

 

– hangsúlyozta Heger.

 

„Ez a húsvét még más lesz, mint megszoktuk. De ki kell tartanunk. Ne látogassuk a más háztartásokban élőket. Ezt a húsvétot még bírjuk ki türelemmel, fegyelmezetten. A húsvéti szokásokról is mondjuk le, hogy jövőre már ne kelljen”

 

– tette hozzá az egészségügyi miniszteri teendőket is ellátó Heger.

 

Íme, a húsvéti tízparancsolat a járvány kordában tartására

 

Bevásárlások: korlátozzák a vásárlók számát az üzletekben

 

Ján Mikas – a járványügyi helyzet javul, de ezt fenn is kell tudni tartanunk.

 

„A húsvét utáni időszak attól függ, mennyire fogják betartani az emberek a húsvéti ünnepek alatt a járványügyi intézkedéseket”

 

– mondta az országos tisztifőorvos.

 

További szigorítás húsvét előtt nem lesz. Elégséges az, ami jelenleg érvényen van. A legfontosabb, hogy betartsuk őket.

 

„Sajnos vannak, akik továbbra is megkerülik az előírásokat. Ma délután is indul egy gép Egyiptomba. Legyünk fegyelmezettek”

 

– tette hozzá Mikas.

 

A konzílium tagjai egyetértettek abban, hogy ha sikerül ellenállnunk a vírusnak úgy, mint tavaly húsvétkor, akkor a jó kilátások folytatódnak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.