Nyitókép: DenníkN

 

Frissítve: 16.44 Az egészségügyi minisztérium rendszeres keddi sajtótájékoztatóján értékelte az aktuális járványhelyzetet az országban. Jó hír, hogy a helyzet folyamatosan javul, a koronavírussal kapcsolatos könnyítések megkezdése a húsvéti ünnepek után várható.

 

Közzétették a jövő hét hétfőtől, azaz április 5-től érvényes regionális besorolást.

 

 hirdetes_400x285  

 

Mint látható, csökkent a fekete járások száma. Jelenleg 14 ilyen járás van az országban, és már csak egyetlen magyarlakta járás, a Losonci található köztük.

 

A bordó járásokból összesen 58 van, magarlakta járások közül ide tartozik a Dunaszerdahelyi, Galántai, Nagymihályi, Rimaszombati, Rozsnyói, Vágsellyei, Szenci, Tőketerebesi és Nagykürtösi járás.

 

A kevésbé súlyos, piros besorolású járásból 7 van az országban. Ide tartozik a Komáromi, Kassa-környéki, Lévai, Nyitrai és Érsekújvári járás is.

 

Tekintettel azonban arra, hogy továbbra is sokan fekszenek kórházban, az egész ország fekete besorolású. Húsvét után, ha marad a javuló tendencia, az ország bordó besorolást kaphat, ami többek között az üzletek megnyitását is eredményezheti, illetve hogy más járásba is mehetünk kirándulni (kivéve a fekete besorolásúakat.)

 

Mintavételi pontokból a húsvéti ünnepek után már kevesebb lesz az országban.

 

kép: reprofoto (Fb-live)

 

Szputnyik

 

Holnap, március 31-én várható döntés a szlovák szakhatóságtól. Az egészségügyi minisztérium már készíti elő a jelentkezési rendszert rá, Az országban egyelőre 200 ezer orosz vakcina van, a következő szállítmány a közeljövőben várható 200 vagy 400 ezer darab mennyiségben.

 

Johnson and Johnson vakcina

 

Az egydózisú amerikai vakcina első adagjai április második felében érkeznek Szlovákiába és ott fogják alkalmazni, ahol hatékony felkeresni az érintetteket, és helyben beadni nekik.

 

Dodávky vakcín na Slovensko _Pfizer_BioNTech _ Moderna _ AstraZeneca
Az eddig beérkezett és a közeljövőben várható vakcinamennyiség. Kép forrása: MZ Fb-oldala

 

Priebeh očkovania na Slovensku
A vakcinázás alakulása az országban. Kép: MZ Fb-oldala

 

Priebeh očkovania na Slovensku
A vakcinázás alakulása az országban. Kép: MZ Fb-oldala

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.