Nyitókép: reprofoto

 

Zuzana Čaputová államfő csütörtök délelőtt kinevezte Eduard Heger (OĽANO) kormányát a Grassalkovich palotában. Heger a kormány élén Igor Matovičot (OĽANO) váltja, aki pénzügyminiszter lett. További változás történt az egészségügyi minisztérium élén, itt Vladimír Lengvarský (OĽANO) Marek Krajčít (OĽANO) követi a miniszteri székben. A szociális és családügyi miniszter posztja még nem került betöltésre.

 

Az egyes minisztériumok pártok közötti felosztása nem változik: az OĽANO hét, a Sme rodina három, az SaS szintén három, a Za ľudí két posztot fog az új kormányban betölteni. A kormánykoalíciónak a parlametben továbbra is alkotmányos többsége van.

 

Az új Heger-kabinet. Kép: reprofoto (Fb-live)

 

 hirdetes_810x300  

A pénzügyminisztériumot Igor Matovič fogja vezetni, aki egyben miniszterelnök-helyettes is lesz. A belügyminisztérium élén Roman Mikulec, az egészségügyi minisztérium élén Vladimír Lengvarský, a védelmi minisztérium élén Jaroslav Naď, a földművelésügyi minisztérium élén Ján Mičovský, a környezetvédelmi minisztérium élén Ján Budaj és végül a kulturális minisztérium Natália Milanová áll majd (mind OĽANO).

 

A Sme rodina három posztot kapott – Andrej Doležal továbbra is a közlekedési és építésügyi minisztériumot vezeti, Štefan Holý pedig miniszterelnök-helyettes lett. Hogy ki lesz a munkaügyi, szociális és családügyi miniszter, a párt még vizsgálja.

 

Három minisztériumot fog irányítani az SaS is – Branislav Gröhling (oktatási minisztérium), Ivan Korčok (külügyminiszter és az európai ügyekért felelős miniszter), valamint Richard Sulík (gazdasági minisztérium). Sulík egyébként újra miniszterelnök-helyettes is lesz egyben.

 

Mária Kolíková veszi át az igazságügyi minisztériumot, Veronika Remišová pedig, aki egyben miniszterelnök-helyettes, befektetési, regionális fejlesztési és informatikai miniszter lesz (mindketten Za ľudí).

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.