Klára
  • HUF: 394.91
  • USD: 1.03
  • 20 °C
  • 31 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Minisztériumcsere a kormányban? Karahuta lehet az új mezőgazdasági miniszter

Az OĽaNO jelöltje irányítaná a szociálisügyi tárcát, mezőgazdasági minisztert pedig a Sme rodina adhatna.

Nyitókép: rtvs

 

Eduard Heger új kormányának kinevezésével az előző tárcavezetők is lassan visszatérnek. Kivéve a szociálisügyi minisztériumot, melynek vezetésére Milan Krajniak lemondása után a Sme rodinának nincs megfelelő embere. Az RTVS értesülései szerint így a kormányban azt tervezik, hogy cserére kerülne sor a Sme rodina és az OĽaNO között.

 

Ennek értelmében az OĽaNO jelöltje irányítaná a szociálisügyi tárcát, a mezőgazdasági minisztérium élére pedig a Sme rodina javasolhatna személyt. A Körkép.sk úgy tudja, hogy erre a legmegfelelőbb személy a 60 éves állatorvos, a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke, Jaroslav Karahuta lehet, aki így a jelenlegi miniszter Ján Mičovský helyét vehetné át.

 

Karahuta szakember, aki viszonylag jól megérti magát a korábbi évek traktortüntetéseiről ismert, jellemzően kelet-szlovákiai gazdákkal is. Mičovský ellen az elmúlt hónapokban kemény harcot indítottak az előző kormányzatok által kedvező helyzetbe hozott agrooligarchák, akiknek mozgásterét Mičovský igyekezett csökkenteni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket