Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

Eduard Heger (OĽANO) jelenlegi kormányfő 2019-ben 38 885 eurót keresett, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök 38 460 eurót, míg Igor Matovič (OĽANO) volt miniszterelnök 36 468 eurót. 2019-ben mindhárman képviselők voltak, nem voltak részesei a törvényhozásnak. Heger és Kollár a vagyonnyilatkozatában több ingatlant és további tételeket is bevallott, míg Matovičnak a saját vagyonnyilatkozata szerint 2019-ben semmi sem volt a tulajdonában.

 

Heger tulajdonában a vagyonnyilatkozata alapján egy pozsonyhidegkúti (Dúbravka) lakás van és egy szántóföld. Ezenkívül részesedése van egy kft.-ben, van jelzáloghitele és használ egy más tulajdonában lévő gépkocsit is.

 

 hirdetes_810x300  

Kollár az ingatlanjai közül lakást, egy Pozsony-Óvárosban található kertes családi házat, egy dunaszerdahelyi telkekkel rendelkező házat, egy thaiföldi házat, egy ausztriai (Berg) hétvégi házat és egy dubaji építményt vallott be.

 

Az ingó tulajdonai között vallotta be a lakása, a családi házai és a hétvégi háza berendezéseit, a gyűjtői értékkel rendelkező műalkotásait, valamint az óra- és ékszergyűjteményét. Ezenkívül a vagyonnyilatkozatában banki pénzek és bankbetétek, értékpapírok, részvények, üzleti részesedések és szerzői jogok is szerepelnek.

 

A köztisztviselők 2019-es vagyonnyilatkozatát a szokásosnál sokkal később tették közzé. A vagyonnyilatkozat leadásának határideje 2020 áprilisa volt, ezek közzététele pedig egy évig tartott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!