Nyitókép: reprofoto, Fb-live

 

Frissítve: 11.49 A Statisztikai Hivatal keddi sajtótájékoztatóján kiértékelte a 2021-es szlovákiai népszámlálás első, ún. online körének eredményeit.

 

Országos szinten a lakosság 86 százaléka megszámoltatott elektronikusan, ami több, mint az előzetesen várt 70 százalék. Ezt azt jelenti, hogy az összlakosság 14 százalékát fog kelleni még október végig megszámolni asszisztált formában, azaz személyesen, a második körben. Ennek határideje október 31. A városoknak és falvakban 6 hetük áll rendelkezésre a második kör elvégzésére.

 

Látható, hogy fehér, világoskék területek főleg délen, illetve keleten, északkeleten vannak. Kép: reprofoto Fb-live

 

 hirdetes_810x300  

Magyar szempont

 

Magyar szempontból, ahogy az a térképen is látszik, főleg az ország délnyugati részében található járások jártak az élen. Lévától keletre ellenben több a fehér, illetve világoskék pont. Konkrétan a Lévai, Losonci, Rimaszombati, Rozsnyói, Kassa-környéki, Nagymihályi járásokban lesz több helyütt szükség komoly munkára a népszámlálás második körében.

 

Online végeredmény országosan

 

A megyék szintjén a legjobb eredményt Zsolna megye hozta. A járások szintén a Námesztovói járás végzett az első helyen. Az 50 ezer lakos feletti városok között Besztercebánya, 20 ezer fő feletti városok között  Csadca, 10 ezer fő feletti városok összehasonlításában Alsókubín, 5 ezer fő feletti városok közül pedig Lendak végzett az első helyen.

 

További, részletesebb eredmények itt:

 

Népszámlálás, online részeredmények – Zsolna, Somorja és Vágsellye is az élbolyban (Friss adatok)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!