Nyitókép: TASR

 

A pozsonyi tömegközlekedésen júliustól a bérletek többségére, illetve az egyszeri menetjegyekre is drágulás vár. Kivételt képez az éves bérlet, amely 25%-kal olcsóbb lesz, és a jelenlegi 264,20 euró helyett 199 euróba fog kerülni.

 

Az újítások értelmében az egyszeri menetjegyek közül megszüntetik a 15 perceset – derült ki Pozsony megye Integrált Közlekedési Rendszerének új árjegyzékéből.

 

Motiválni szeretnék az embereket

hirdetes

 

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, az éves bérlet árának csökkentésével arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy a járványügyi helyzet javulása után a fővárosban a tömegközlekedést részesítsék előnyben, hogy az utak ne teljenek meg ismét autókkal.

 

„Két és fél éve azért harcolunk, hogy több ember legyen a tömegközlekedési eszközökön. Azon dolgozunk, hogy a tömegközlekedési eszközeink tiszták és biztonságosak legyenek, új klímaberendezéseket és kamerákat szerelünk a járművekbe“

 

– konstatálta Vallo.

 

 „Nagyon jól tudjuk, hogy az éves bérletet a pozsonyiak 40%-a használja, és ők pont azok az emberek, akik a legtöbbet használják a tömegközlekedést. Meg vagyok győződve arról, hogy az éves bérlet új ára mások számára is vonzóvá válik“

 

– tette hozzá a főpolgármester.

 

A menetjegyek többsége drágul

 

A 30 perces menetjegy ára nem változik, az alapjegyért az utas továbbra is 0,90 eurót fog fizetni. A papír- és elektronikus menetjegyek ára (60 perctől 150 percig) a hármastól a tizes zónáig néhány centtel emelkedni fog, például az egyszerű menetjegy (180 perc) a jelenlegi 3,60 euró helyett 4,10 euróba fog kerülni.

 

A pozsonyi 100 és 101-es városi zónákra érvényes 24 órás jegy 3,50 euróról 4 euróra drágul, az elektronikus jegy pedig 3,15 helyett 3,70 euróba fog kerülni. A 72 órás jegy 9 euróra lesz.

 

Az egyszerű hétnapos bérlet a jelenlegi 10,40 euró helyett 12 euróba fog kerülni. A 30 napos bérlet 26,90 helyett 30 euró lesz, míg a 90 napos bérlet ára 72,30-ról 80 euróra növekszik.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!