Nyitókép: TASR

 

A pozsonyi tömegközlekedésen júliustól a bérletek többségére, illetve az egyszeri menetjegyekre is drágulás vár. Kivételt képez az éves bérlet, amely 25%-kal olcsóbb lesz, és a jelenlegi 264,20 euró helyett 199 euróba fog kerülni.

 

Az újítások értelmében az egyszeri menetjegyek közül megszüntetik a 15 perceset – derült ki Pozsony megye Integrált Közlekedési Rendszerének új árjegyzékéből.

 

 hirdetes_300x300  

Motiválni szeretnék az embereket

 

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, az éves bérlet árának csökkentésével arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy a járványügyi helyzet javulása után a fővárosban a tömegközlekedést részesítsék előnyben, hogy az utak ne teljenek meg ismét autókkal.

 

„Két és fél éve azért harcolunk, hogy több ember legyen a tömegközlekedési eszközökön. Azon dolgozunk, hogy a tömegközlekedési eszközeink tiszták és biztonságosak legyenek, új klímaberendezéseket és kamerákat szerelünk a járművekbe“

 

– konstatálta Vallo.

 

 „Nagyon jól tudjuk, hogy az éves bérletet a pozsonyiak 40%-a használja, és ők pont azok az emberek, akik a legtöbbet használják a tömegközlekedést. Meg vagyok győződve arról, hogy az éves bérlet új ára mások számára is vonzóvá válik“

 

– tette hozzá a főpolgármester.

 

A menetjegyek többsége drágul

 

A 30 perces menetjegy ára nem változik, az alapjegyért az utas továbbra is 0,90 eurót fog fizetni. A papír- és elektronikus menetjegyek ára (60 perctől 150 percig) a hármastól a tizes zónáig néhány centtel emelkedni fog, például az egyszerű menetjegy (180 perc) a jelenlegi 3,60 euró helyett 4,10 euróba fog kerülni.

 

A pozsonyi 100 és 101-es városi zónákra érvényes 24 órás jegy 3,50 euróról 4 euróra drágul, az elektronikus jegy pedig 3,15 helyett 3,70 euróba fog kerülni. A 72 órás jegy 9 euróra lesz.

 

Az egyszerű hétnapos bérlet a jelenlegi 10,40 euró helyett 12 euróba fog kerülni. A 30 napos bérlet 26,90 helyett 30 euró lesz, míg a 90 napos bérlet ára 72,30-ról 80 euróra növekszik.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!