Nyitókép: TASR

 

Az egészségügyi tárca keddtől pontosabb feltételeket szabott meg az oltásra való jelentkezésnél, ezzel elkerülve olyan személyek beoltását, akik jelenleg még nem jogosultak a koronavírus elleni vakcinára – tájékoztatott Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője.

 

Elmondása szerint azok a személyek, akik az oltás első fázisába tartoznak, keddtől standard módon jelentkezhetnek a váróterembe, viszont időpontot csak azután kapnak, miután hitelesítették az adataikat a munkaadójuknál.

 

 hirdetes_810x300  

A munkaadónak kell megerősíteni az adatok hitelességét

 

A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a kiválasztott szakmában dolgozó alkalmazott a https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia weboldalán regisztrál a váróterembe. Ezután az egészségügyi tárca az [email protected] e-mail címen felveszi a kapcsolatot a munkaadóval, a tárca szakemberei pedig elkérik a szükséges adatokat az alkalmazottról ahhoz, hogy azonosítani és hitelesíteni tudják az által megadott adatokat.

 

Ezekkel a foglalkozásokkal lehet elsőbbségi oltást kérni

 

Az oltás első fázisába tartoznak az egészségügyi dolgozók, az orvostanhallgatók, akik naponta kapcsolatba kerülnek betegekkel, a szociális szolgáltatás nyújtó alkalmazottak, a szociális terepmunkások, a kórházakban szolgáltatást nyújtó szervezetek, a kórházak alkalmazottai és a mentőszolgálat tagjai.

 

Szintén előnyt élveznek azok az egyházi személyek, akik a kórházakban vagy az idősotthonokban nyújtanak lelki segélyszolgálatot. Rajtuk kívül az első fázsiban engedélyezik a mintavételi pontok alkalmazottainak oltását is, akik állandó kapcsolatban vannak a tesztelt személyekkel.

 

Az első fázisba sorolandók azok az alkalmazottak és munkaadók is, akik marginalizált roma közösségekben végeznek munkát vagy hajléktalanokkal foglalkoznak. Továbbá a Szlovák Fegyveres Erők azon tagjai is ide tartoznak, akik a lakosság tesztelésénél vagy az egészségügyi intézményekben segédkeznek. Ezenkívül a rendőrség a tűzoltóság azon tagjainak is előnyük van, akik a mobil mintavételi helyeken tesztelnek, illetve az egészségügyi létesítményekben segítenek.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!