Nyitókép: TASR

 

Itt az ideje annak, hogy átértékeljük a Covid-automatát – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) befektetésekért, regionális fejlesztésekért és digitalizálásért felelős miniszter a szerdai kormányülése előtt. Mint mondta, az iskolák újranyitása is prioritást élvez.

 

„A kórházakban fokozatosan javul a helyzet, kevesebb a fertőzött. Lassan eljön az ideje annak, hogy újranyissuk a gazdaságot és az iskolákat. Úgy gondolom, hogy az emberek számára ez pozitív hír”

 

– vélekedett Remišová.

 hirdetes_400x285  

 

Állítása szerint, amikor utoljára frissítették a COVID-automatát, akkor megegyeztek abban, hogy át fogják értékelni, mert a helyzet folyamatosan változik. Mint mondta, a helyzet javuló tendenciát mutat, ezért a legfontosabb dolognak az iskolák újranyitását, valamint az óvintézkedések enyhítését tartják az egyes gazdasági szektorokban.

 

Megjegyezte, a koalíciós tanács ülésén az új tesztelési stratégiáról is tárgyalnak majd. Elmondása szerint a tegnapi koalíciós tanácsot nyugodt légkör jellemezte.

 

„Mindenki tanult a hibáiból, a helyzet javuló tendenciát mutat”

 

– fűzte hozzá.

 

A Szputnyik V vakcinával kapcsolatban azt mondta, az oltóanyag biztonságával kapcsolatos komplex vizsgálatot továbbra is az Európai Gyógyszerügynökségre bízza.

 

„Ami a Szputnyik V vakcina használatát illeti, egy klinikai vizsgálat keretén belül tudom elképzelni”

 

– mondta azzal, hogy erről az új egészségügyi miniszterrel is tárgyal majd.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.