Leó, Szaniszló
  • HUF: 357.54
  • USD: 1.19
  • 9 °C
  • 22 °C
Belföld

Bittó Cigániková: Az SaS nem fogja akadályozni a Szputnyikkal történő oltást

... amennyiben Vladimír Lengvarský új egészségügyi miniszter áldását adja a vakcinára.

Nyitókép: SITA

 

Az SaS nem fogja akadályozni a Szputnyik V orosz vakcinával történő oltást, amennyiben Vladimír Lengvarský új egészségügyi miniszter áldását adja a vakcina alkalmazására – jelentette ki Jana Bittó Cigániková, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke.

 

Az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) jelentése szerint a gyártó nem adta oda az összes szükséges dokumentumot ahhoz, hogy ki tudják értékelni a vakcina hozadékait és veszélyeit. A jelentésben egyúttal azt is feltüntették, hogy Szlovákiába más összetételű vakcina érkezett, mint a többi országba.

 

„Amennyiben a polgárok mindezek ellenére úgy döntenek, hogy a Szputnyikkal oltatják be magukat, akkor szigorú megfigyelés alatt kell tartani őket és statisztikát kell vezetni a mellékhatásokról, hiszen a ŠÚKL annak ellenére nem tud hozzájutni, hogy a Szputnyikkal sok más országban is oltanak”

 

– jelentette ki Bittó Cigániková, aki azt is hozzátette, hogy a ŠÚKL szerint a Szputnyik V gyártója az értékeléséhez szükséges adatok 80%-át nem bocsátotta közre.

 

A koalíciós képviselő szerint a Szputnyik körül kialakult helyzettel a polgárok érdekeit szem előtt tartva kell megbirkózni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabi
2021. ápr. 09. 03:24

Jaj de jó! Csak épp vakcinánk nem lesz akkorra

Szóljon hozzá!

Kövessen minket