Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Zuzana Čaputová államfő pénteken ismét kinevezte Milan Krajniakot (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszterré. A régi-új miniszter a lemondása után több mint három héttel tér vissza ismét a tárca élére.

 

Krajniak a koalíciós válság idején váratlanul bejelentette, hogy távozik a munkaügyi minisztérium éléről. A döntését akkor azzal magyarázta, hogy így akarja előmozdítani a koalíciós partnerek közötti kiélezett helyzet rendezését.

 

 hirdetes_810x300  

Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke végül a szerdai kormányülés után jelentette be, hogy Krajniak visszatér a tárca élére.

 

„Számomra most két dolog a legfontosabb. Az első az ún. kurzarbeit, vagyis a hosszantartó stabilizációs program. A pandémiás válság végeztével és segíteni szeretnénk azzal, hogy hozzájárulunk a munkahelyek megtartásához. A második prioritás a szociális intézményekben zajló oltás befejezése. Nyár végéig az összes olyan intézményben szeretnénk befejezni az oltást, ahol azt igényelték”

 

– jelentette ki a régi-új munkaügyi miniszter a rövid távú céljairól.

 

Krajniak azt is elmondta, egy héttel ezelőtt nem tudta volna elképzelni, hogy visszatér a munkaügyi miniszteri posztba. A véleményét az államfővel folytatott beszélgetése után változtatta meg.

 

„Az államfő asszonnyal folytatott beszélgetés nagy benyomást tett rám, és végül úgy döntöttem, hogy elfogadom Boris Kollár kérését, és visszatérek a tárca élére”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.