Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Ma délután Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is fogadja Igor Matovič miniszterelnök-helyettest, pénzügyminisztert. A találkozón a járványügyi helyzetről és az oltóanyagokról fognak tárgyalni.

 

„Nemcsak a Szputnyikról”

 

– árulta el Matovič indulás előtt Pozsonyban.

 

 hirdetes_810x300  

A korábbi miniszterelnök elismételte, hogy járvány elleni harc legfontosabb eszköze a beoltottság. Ennek érdekében Oroszországból is 2 millió adag rendkívül magas minőségű, Szputnyik V vakcinát sikerült venni, mely 40 százalékkal gyorsította volna az oltást az országban.

 

„Sajnos, megmutatkozott, hogy a Szputnyiknak túlságosan sok, magas pozícióban levő ellensége van, akik akadályozzák a használatát”

 

– mondta Matovič, aki szerint így viszont nem lehet elérni a nyájimmunitást az országban, ami a járvány legyőzésének feltétele. 500 ezer ember, az oltásra jogosultak egyharmada ugyanis kizárólag a Szputnyikkal hajlandó beoltatni magát.

 

Kiemelte, hogy Oroszország súlyos reputációs kárt szenvedett a szlovák szakhatóság eljárása miatt, akik nem regisztrált laboratóriumban vizsgálták az orosz oltóanyagot.

 

„A ŠUKL eljárásának eredménye ellepte a világot, és rendkívüli módon rombolta a Szputnyik megítélését világszerte”

 

– mondta Matovič, aki tegnap Moszkvába repült emiatt, hogy elérje az oroszoknál, hogy ne csapják be teljesen az ajtót Szlovákia előtt.

 

„Ezt sikerült elérnem. De többet egyelőre nem mondhatok. Igaz, hogy ma Budapestre megyek tárgyalni Orbán Viktorral és Szijjártó Péterrel a vakcinák ügyében. Nemcsak a Szputnyikról.”

 

 

– zárta Matovič. A budapesti sajtótájékoztatót élőben közvetítjük majd a Körkép.sk Fb-oldalán.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.