Nyitókép: reprofoto

 

Zuzana Čaputová államfő a pénteki nap folyamán fogadja Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnököt. A találkozó célja, hogy megvitassák Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter csütörtöki moszkvai útját és a Szputnyik V vakcina körül kirobbant újabb botrány részleteit. Čaputová a Joj televízió Na hrane műsorában kiemelte, hogy a tegnapi oroszországi vizit az új kormány első hivatalos külföldi útja volt.

 

Az államfőnek egyelőre nincsenek részletes információi a Szputnyik V oltóanyagot érintő helyzetről. Tegnap látott napvilágot a hír, hogy Oroszország szerződésszegés miatt visszakéri az eddig leszállított vakcinaszállítmányt Szlovákiától.

 

„Információim vannak arról, hogy azért veszítjük el a Szputnyikot, mivel megsérültek a szerződés feltételei. Amennyiben ez igaz, akkor azt szeretnénk megtudni, hogy ki nem tartotta be ezeket a feltételeket.”

 

– fűzte hozzá Čaputová.

 hirdetes_300x300  

 

Sajnálatát fejezte ki továbbá, hogy az orosz oltóanyag kérdése ennyire megosztja a társadalmat és kritizálta Igor Matovič-ot is a közösségi hálón gyakorolt durva rétorikája miatt.

 

Čaputová végül kiemelte, hogy azt szeretné, ha a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) vezetői posztja betöltésre kerülne:

 

„Egy szakembernek kell lennie. De még nem kaptam konkrét javaslatot a miniszterelnöktől [ a nevet illetően]. Az a fontos, hogy az SIS a szabványok szerint működjön“

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!