Nyitókép: TASR

 

Szlovákiában folyamatosan javul a járványhelyzet, ezért április 19. után enyhítések jöhetnek – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő az RTVS Szombati dialógusok c. műsorában.

 

Az enyhítés többek között azt jelentené, hogy a diákok visszatérhetnének a felsőbb évfolyamokba, illetve kinyithatnának azok az üzletek, ahol reszpirátort lehet viselni.

 

 hirdetes_810x300  

Heger szerint szerdán ül össze a járványügyi bizottság, ami azt jelenti, hogy a lakosság számára csütörtökre kiderül, milyen enyhítések jöhetnek április 19-től.

 

„Jövő héten tudni fogjuk az első eredményeit annak, hogy miként alakult a húsvét, hogy az emberek betartották-e az óvintézkedéséket vagy sem. Ez alapján dől el, hogy a következő hétfőtől megnyitnak-e a felsőbb évfolyamok”

 

– mondta Heger.

 

A kormányfő szerint a COVID-automata átértékelése hatással lesz a telephelyek megnyitására is. Heger úgy véli, azok az üzletek fognak elsőbbséget élvezni, ahol egész idő alatt lehet reszpirátort viselni, így a nyitás nem vonatkozna az éttermekre és a wellnessközpontokra.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.