Nyitókép: hnonline.sk

 

A javuló járványhelyzet és az egyre gyorsabb vakcinázás azt mutatja, hogy Szlovákia lassan maga mögött hagyja a Covid-19-cel kapcsolatos megpróbáltatások nehezét. Nem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy a szükséghelyzet továbbra is érvényes az egész ország területén. Ebből adódóan a kijárási tilalomra vonatkozó korlátozások is érvényben vannak, mint ahogy a tesztelésről szóló tanúsítványok kötelező bemutatása is.

 

Mivel többen keverik, hogy hová hány napos érvényes negatív teszteredményről szóló tanúsítványra van szükség, a Körkép.sk röviden összefoglalja a lényeget.

 

Mindez a kormány 2021. március 17-én elfogadott, 160-as számú határozatának értelmében.

 hirdetes_810x300  

 

Hová elég a 14 naposnál nem régebbi teszteredmény?

 

Ezek szerint 14 napnál nem régebbi negatív teszteredményről szóló igazolásra van szükség ahhoz, ha munkába járunk, vagy úgy döntünk, hogy kirándulunk egyet a természetbe.

 

Hová kell 7 naposnál nem régebbi teszteredmény?

 

Az összes többi élethelyzetre, mint például bank és biztosító, gyűjtőudvar, optikus, tisztító, posta, autó- és kerékpárszerviz, kertészeti bolt, suszter, ovi- és iskolalátogatás alkalmazottaknak, szülőknek és a gyerekeknek 10 éves kortól.

 

Természetesen egy hét oldalas kormányhatározat szabályozását minden élethelyzetre vonatkozóan nem lehet két bekezdésben összefoglalni. Így érdemes átfutni az egész dokumentumot ITT:

 

 

A kijárási tilalom este 8 órától is ugyanúgy érvényben van.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.