Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Az oktatási minisztérium továbbra is azt fontolgatja, hogy a középiskolai felvételik a diákok fizikai jelenléte mellett zajlanak majd. Branislav Gröhling (SaS) tárcavezető a héten úgy nyilatkozott, hogy ez különösen fontos a nyolcéves gimnáziumok és a kétnyelvű szakintézmények számára. Elmondása szerint az oktatási minisztérium figyelemmel követi a járványhelyzet biztató alakulását, és fokozatosan enyhítésekre kerülhet sor.

 

A felvételi meghallgatások megvalósítását illetően a miniszter elmondta, hogy egyeztettek több oktatási szervezettel is arról, milyen feltételek mellett, csoportokban és időelosztásban kerülhetne rájuk sor.

 

Gröhling jelezte, hogy az iskoláké lesz a döntő szó.

 

 hirdetes_300x300  

A diákok jelenléte mellett zajló felvételikkel szemben aláírásgyűjtés indult, amelyet eddig 880-an írtak alá. A petíciót indítók azt kérik az oktatási minisztériumtól, hogy az érettségi jegyek meghatározásához hasonlóan az alapiskolák végzős tanulóinak felvételekor a középiskolák az 5. osztálytól vett jegyek aritmetikai átlagát vegyék alapul. Azzal érvelnek, hogy az érettségiket is eltörölték, nem világos számukra, ilyen tekintetben miben különböznek az alapiskolás végzősök az érettségizőktől.

 

Az idei iskolaévben a felvételi vizsgákra a szokott időpontokban, május 3-14. között kerül sor. A járványhelyzet alakulásától függ, hogy jelenléti vagy online módon zajlik-e majd.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!