Nyitókép: BBSK

 

Szombattól bővül azoknak a személyeknek a köre, akik jelentkezhetnek a koronavírus elleni oltásra. A vakcina újonnan már a 45 év felettiek számára is elérhető – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

A 45 és 60 év közötti érdeklődőknek vasárnap (április 11.) néhány oltóközpontban már lehetőségük lesz az oltás beadatására.

 

 hirdetes_300x300  

„A szabad férőhelyektől függően azok a személyek, akik szombaton este 19.00 óráig regisztrálnak, már holnapra kaphatnak meghívót az oltásra. Továbbra is érvényes, hogy nem a regisztráció gyorsaságától függ az oltás, hanem a beregisztrált érdeklődő korától és az általuk választott oltóközpont szabad kapacitásától”

 

– tette hozzá Eliášová.

 

A 45 és 60 év közöttiek számára jelenleg az alábbi oltóközpontokban van szabad hely: Alsókubin (Alsó-árvai Kórház), Kassa (Információs Technológiai Szakközépiskola), Nyitra (nagy kapacitású oltóközpont, Egyesített Iskola), Vágújhely (MarMecico Rendelőintézet), Eperjes (Hotelakadémia Sportcsarnoka), Szakolca és Gramszentkereszt (nagy kapacitású oltóközpontok).

 

Az egészségügyi tárca a partnereivel együttműködve új oltóközpontok megnyitását tervezi. Az érdeklődök a korona.gov.sk honlapon már az új oltóközpontokba is jelentkezhetnek. A nagyrőcei oltóközpont már megnyitotta kapuit, az ólublói április 13-án nyit, míg a nagykürtösi április 15-én.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.