Nyitókép: hnonline.sk

 

Hétfőtől, április 12-től már csak két járás marad Fekete besorolásban (a Poprádi és a Kiszucaújhelyi járás.) Harmadfokú, azaz bordó besorolásba jövő héttől 36 járás került. Második fokozatban, azaz pirosban 39 járás kerülhet.

 

Csökken a fertőzöttek száma is

 

Az ország egésze azonban továbbra is fekete besorolású. Az elmúlt napokban szinte az összes vizsgált mutató pozitív trendet mutat, kivéve az elhunytak átlagos számát.

 hirdetes_300x300  

 

Míg a múlt héten átlagosan napi 71 személy halt mega a koronavírus következtében, az elmúlt hét napban ez a szám 81-re emelkedett.

 

A mögöttünk hagyott hét során összesen 478 személy hunyt el a koronavírusban:

 

Szombaton – 78

Pénteken – 76

Csütörtökön – 89

Szerdán – 79

Kedden – 87

Hétfőn – 0

Vasárnap – 69

 

Jó hír, hogy továbbra is csökken az új fertőzöttek száma. A napi növekedés a legkevesebb október vége óta. Az elmúlt 7 napban Szlovákiában 5 820 új esetet mutattak ki a PCR tesztek:

 

Szombaton – 589

Pénteken – 1080

Csütörtökön – 923

Szerdán – 1576

Kedden – 1161

Hétfőn – 333

Vasárnap – 158

 

Amennyiben marad a jelenlegi pozitív tendencia, fokozatosan áthuppanunk a könnyített járványügyi intézkedéseket jelentő bordó színbe, mégpedig április 19-től kezdődően.

 

Eduard Heger kormányfő vasárnap a Markíza televízióban annyit árult el a várható könnyítésekről, hogy megnyílhatnak az összes üzletek azzal, hogy kötelező lesz bennünk a filteres szájmaszk viselete. Azt is meghatározzák majd, hogy hány személy juthat egy négyzetméterre.

 

A könnyítések részleteiről várhatóan szerdán, április 14-én számolnak majd be.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.