Nyitókép: noviny.sk

 

Az állam új oltóközpontokat nyit a déli járásokban, mégpedig Vágsellyén és Párkányban.

 

A nagykapacitású nyitrai oltóközpont után a nyitrai önkormányzat újabb Covid – 19 elleni oltásra alkalmas központokat hoz létre Vágsellyén és Párkányban. Erről hétfőn döntöttek a képviselők a megyei testületi ülésen.

 

Az új oltóközpontokat olyan városokba helyezik el, ahol nincs kórház, de ahol lehetséges az oltás.

 hirdetes_810x300  

 

Vágsellyén és Párkányban is a megyéhez tartozó poliklinikák épületeiben lesz berendezve az oltóközpont. Ľubomír Ševčík, a Nyitra Megye Önkormányzatának orvosa szerint működésüket április második felében kezdhetik meg.

 

A megye 300 ezer euróig terjedő kiadással számol a létesítmény üzemeltetésével kapcsolatban.

 

„Nem 10 fülke lesz bennük mint Nyitrán, hanem 5. Ezekben a központokban szeretnénk majd az új oltóanyagokat is használni. Talán a Sputnyikot és a Pfizer/ BioNTech vakcináját is, attól függően, melyik érkezik meg. Az AstraZenecát meghagynánk a nyitrai oltóközpontoknak.”

 

– nyilatkozta Ševčík.

 

Több megyei képviselő is emlékeztetett arra, hogy  idővel a többi járásban is létesülhet oltóközpont.

 

„Biztosan támogatom ezt a kezdeményezést. Például Érsekújvár és Léva is nagy járások, tervezzük, hogy ott is nyitunk oltóközpontot. Viszont fokozatosan kell mennünk. Eddig előnyt élvezett a megyeközpont, Nyitra. Olyan régiókban is terveztük oltóközpontok létrehozását, ahol nincs kórház, mint Vágsellyén és Párkányban. Úgy gondolom, hogy lesz érdeklődés irántuk a többi járásban is.”

 

– jegyezte meg Ševčík doktor.

 

A kerület jelenlegi egyetlen, nagykapacitású oltóközpontja Nyitrán gond nélkül működik. Folyamatos az oltóanyag utánpótlása is.

 

„Az egészségügyi minisztériumtól kellő mennyiségű AstraZeneca oltóanyagot szállítanak. Várhatóan tovább fogjuk emelni az oltottak számát. Ezen a héten minden nap 50 személlyel volt több. Szombaton 1520, vasárnap pedig 1570 személyt sikerült beoltani.”

 

–  tette hozzá a doktor.

 

Körkép.sk/slovenskoproticovidu.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.