Nyitókép: sme.sk

 

Az SaS már nem támogat olyan intézkedéseket, melyek magukba foglalják a tömeges tesztelést. A tesztelési stratégiát jobban kellene beállítani, főleg a tűzfészkekre kellene összpontosítani, az iskolákra vagy a munkáltatókra. A jelenlegi Covid-automatát nem kell jobban szigorítani. Mindezt Jana Bittó Cigániková (SaS) mondta pénteken.

 

Bittó Cigániková szerint az öntesztelésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, valamint a Covid-automata egyszerűsítésére. A korlátozások feloldása kapcsán például a kórházban ápoltak számát csak a fekete fázisban kellene figyelembe venni az SaS képviselője szerint, mivel a jobban teljesítő járásokban ez csak fékezi a lazább intézkedésekre való áttérést.

 

„Amellett vagyunk, hogy legyen eltörölve a negatív tesztkötelezettség a munkába járáshoz vagy természetjáráshoz és azoknak is, akik be vannak oltva. Ugyancsak támogatjuk az e-karantén vagy az állami karantén elindítását, hogy meg lehessen nyitni a határokat”

 

mondta Bittó Cigániková.

 hirdetes_300x300  

 

Ondrej Dostál (SaS) szerint a veszélyhelyzet meghosszabbítását egyre kevesebb képviselő támogatja és még mindig nincs előkészítve a törvényi háttér ahhoz, hogy a veszélyhelyzeten kívül is működhessünk.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.