Móric
  • HUF: 352.56
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
Belföld

Jaroslav Naď: Fel kell lépni az orosz hírszerzés ellen

Szerinte Oroszországnak nem érdeke a közép-európai országokkal folytatott együttműködés

Nyitókép: TASR

 

Itt az ideje az egyértelmű és határozott fellépésnek az orosz hírszerző hálózat ellen az Európai Unió és a NATO országaiban. Ezt Jaroslav Naď (OĽANO) honvédelmi miniszter jelentette be. Elmondása szerint az orosz titkosszolgálatok jelen vannak és aktívak Európában. Hozzátette: egy külföldi hírszerző szolgálat tevékenysége Csehország területén bizonyítja, hogy Oroszországnak nincs őszinte érdeke a közép-európai országokkal folytatott kölcsönös együttműködés iránt.

 

A 18 ember azonnali kiutasításáról szóló döntés egyértelmű jelzés a cseh kormány részéről, miszerint az Orosz Föderáció átlépte a standard együttműködés minden határát.

 

„A nagykövetség diplomáciai személyzetének kiutasítása az egyik legerősebb jelzés, amelyet a kétoldalú kapcsolatokban el lehet küldeni. Ilyen döntést még akkor sem könnyű meghozni, ha csak egy személyről van szó. A cseh kormány azon döntése, hogy egyszerre 18 embert utasított ki, egyértelmű jele annak, hogy az Orosz Föderáció átlépte a standard együttműködés határait és durván beavatkozott egy szuverén állam érdekeibe”

 

– írta Naď a közösségi hálón.

 

forrás: ELF STUDIO/YouTube

 

Andrej Babiš cseh miniszterelnök, valamint Jan Hamáček miniszterelnök-helyettes szombaton (április 17-én) jelentették be, hogy Csehország kiutasítja a prágai orosz nagykövetség 18 alkalmazottját, akiket az orosz titkosszolgálat tisztjeiként azonosítottak. 48 órát kaptak arra, hogy elhagyják az ország területét. A mostani döntés szorosan összefügg a vrběticei lőszerraktár 2014-es felrobbanásával – az akcióban a jelek szerint orosz ügynökök vettek részt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

hugo
2021. ápr. 18. 23:23

Ez a Naď Úr ezt kinek címezte hogy "Fel kell lépni a stb ellen" ? Netán az iskolai szakácsnóknek ? Csehul mondva: "Probuď sa Ty vole"!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket