Iván
  • HUF: 350.34
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 31 °C
Belföld

Breaking – Heger: Szlovákia kiutasítja az orosz diplomáciai képviselet három tagját

Hét napjuk van elhagyni az ország területét

Nyitókép: sme.sk

 

Szlovákia kiutasítja az orosz diplomáciai képviselet három tagját, akiknek hét napon belül el kell hagyniuk az ország területét. Mindezt Eduard Heger szlovák kormányfő jelentette be csütörtökön, Jaroslav Naď védelmi és Ivan Korčok külügyminiszter társaságában tett nyilatkozatában.

 

“A Szlovák Köztársaság nem tolerálhatja, ha a külföldi diplomáciai képviseletek képviselőinek tevékenysége nem tartja tiszteletben az elfogadott elveket”

 

mondta Heger, majd hozzátette, hogy “A polgárok biztonságának biztosítása az állam egyik legnagyobb feladata”.

 

Heger elmondása szerint az orosz diplomácia képviselőinek kiutasítása egyrészt a Csehországgal szembeni szolidaritás jegyében, másrészt a szlovák hírszerzés által összegyűjtött és bemutatott információk alapján történik.

 

A kormányfő nyilatkozata után Korčok külügyminiszter a sajtó képviselőinek kérdésre elmondta, hogy az orosz félt informálták a tervezett lépésükről, és hogy a diplomáciában megszokott adekvát választ vár tőlük.

 

A szlovákiai orosz nagykövetségen több tucat alkalmazott dolgozik, köztük diplomáciai útlevéllel rendelkezők. Hogy konkrétan kiket utasít ki Szlovákia és hogy ők milyen beosztásban dolgoznak, feltehetően nem fogják nyilvánosságra hozni.

 

Frissítve 18:03-kor

 

A ČT24 közlése szerint a szlovák fél lépésére reagálva az oroszok már jelezték, hogy kiutasítanak három szlovák diplomatát. – via ct24

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. ápr. 22. 21:42

Hát ezt nem hiszem el, hogy ez a "balfasz" Korcok is már kezdi az agymeneseit.... Atya Isten, hogy mi lesz itt, no ennek a levét most tényleg MI A NÉP fogjuk szopni, köszönet érte a Korcok Libernyak féregnek . Ezekutan szerintem Putyin elnök úr elrendezi a Szlovák kormány(és velük együtt a miénket is!) sorsát! Lehet, hogy visszasirjuk(sőt szinte biztos!) még a Fico kormányt!?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket