László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 34 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A Most-Híd kiszorítaná Gyimesit a Szövetségből. Hová áll az MKP?

A legkirekesztőbbnek azok a progresszív, hidas politikusok mutatkoznak, akik kezdik átvenni az irányítást a Szövetségben

Nyitókép: Körkép.sk

 

„Teljes magyar egység kell, csak így van esély a parlamenti bejutásra“

 

„Mindenkinek helye van a Szövetségben, aki számára fontos a magyar érdekképviselet“

 

Ilyen, és ehhez hasonló nyilatkozatokat olvashattunk az elmúlt hónapokban a látszólag a „zegységet“ hangoztató magyar politikusoktól. Aztán kiderült, hogy a szavak és a tettek között ismét szakadéknyi a különbség.

 

Míg ugyanis egyes MKP-sok és az Összefogás politikusai „monopolizálnák“ a felvidéki magyar érdekképviselet, – azaz úgy, mint anno az AC Milan tette a futballban, leigazolnának mindenkit akár a kispadra is, csak ne az ellenfél csapatát erősítse ellenük, – a Most-Híd és a mostosokká váló MKP-sok (pl. Menyhárt József, Őry Péter, stb.) „szélsőségek nélküli“, vegyespárti Szövetségre törekszik.

 

Mi a szélsőség?

 

A legszélsőségesebbnek paradox módon azok a progresszív, hidas politikusok mutatkoznak, akik kezdik átvenni az irányítást a Szövetség felett. Szószólójuk Bugár Béla, aki a szlovák média régi-új kedvenceként nyíltan kimondja mindazt, amit Solymos László a fű alatt cselekszik.

 

Kezdődött az egész azzal, hogy csupán három platform létrejöttére lesz lehetőség a létrejövő szövetségen belül. Nem meglepetés, hogy ez a 3 platform az MKP, az Összefogás és a Most-Híd platformja. Nem is csoda, hogy a választók hatalomátmentésnek, pártpaktumnak tartják az egészet. Más platform előtt ugyanis becsukták a kaput, ami sokaknak nem tetszik.

 

Agócs Attila, a vegyespárt kirekesztően liberális politikusa (a vele készült interjúnk a cikk végén olvasható) például korábban szélsőségesnek neve a Samu István vezette Új Egység Mozgalmat is, akikre szerinte semmi szükség a közös pártban.

 

Bugár: A Most-Híd vétózni fog Gyimesi ügyében

 

TA3 Na rovinu című műsorában Bugár Béla, aki Solymos László tanácsadója, folytatta a témát. Kerek-perec kimondva, hogy Gyimesi György esetleges szerepvállalása a Szövetségen belül elfogadhatatlan a Most-Híd számára.Bugárt magyarként furcsa mód az is zavarja, hogy Gyimesi a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, Szijjártó Péterrel tárgyal, miközben a szlovák kormánykoalíciót tagja. Ilyen legutóbb az SaS soviniszta, magyargyűlölő diplomatáitól, Ivan Korčoktól és Martin Klustól hallottunk.

 

A Körkép.sk információi szerint nemcsak a Most-Hídban, hanem az MKP-ban is növekszik azon  politikusoknak a száma, akik kenyérféltésből nem lehetőséget, hanem riválist látnak Gyimesiben. Az OĽaNO magyar nemzetiségű politikusa ugyanis többségüknél tehetségesebb politikus, jobban, világosabban, érthetőbben kommunikál, miközben partnere a magyar kormányzatnak is.

 

Szükség van szerinted a magyar egység érdekében Gyimesi Györgyre a Szövetségben?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Az MKP számára ezek megbocsáthatatlan bűnök. Emiatt züllött le politikailag a párt, mely az elmúlt években ugyanezzel a hozzáállással utálta ki saját tehetségeit. Csakhogy e nélkül teljes egységről nem beszélhetnek, és a választók is világosan látják majd, hogy kizárólag saját maguk, kicsinyes szándékaik és önző pozícióféltésük a fontos számukra.

 

Agócs Attila (Most-Híd) a Körképnek: Gyimesit vétózni fogom a Szövetségben. Világszemlélete nagyon távol áll a miénktől. (Interjú)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. ápr. 23. 09:27

Erre kíváncsi leszek én is és még több ezer MKP-s szavazó is, hogy hova áll a Forró Krisztián vezette MKP..... Forró elnök úr, tessék parancsolni most mutassa meg, hogy "ki a tökös legény a gáton"!!! Van e olyan tökös-gerinces ember ez a "mi" Forró Krisztiánunk mint a Gyimesi György úr. Kíváncsian várom a fejleményeket.

zoltan
2021. ápr. 23. 12:07

Gyimesi Gyorgynek nincs szuksege az mkp hid stb re,alakit egy ujj partot es kesz ki akar folszallni egy sullyedo hajora,az aliancianak nincs jovoje leragott csont lasd hzds,,sdku stb stb.

Kecskeméthy Dènes
2021. ápr. 23. 13:43

Ezt a hazaáruló bugárt már régen elkellett küldeni a p.......!

hugo
2021. ápr. 23. 16:28

A Bugár nem hazaáruló !-NEMZETáruló !!!-"Pecsovics" ! A Zoltánnak igaza van-Magyar Konzervativ párt !!!

f.
2021. ápr. 23. 20:59

szemét, liberálfasiszta banda az egész szövetség. nem tudom mire lehet számítani az alattomosan belépő régi hidasoktól (nagy józsef) a régi, liberálfasiszta új szós mózestől??? van aki ezen még csodálkozik? meg ott solymos??? mégis mit képzelnek??? remélem soha nem fognak bekerülni a parlamentbe!!!!!!!!!

B, Gy.
2021. ápr. 24. 13:56

A szlovakok ezer eve kovetelodztek es men torodtek velel kinek nemtetszik igy jott letre Szlovakia, de toluk ne koveteljenek a magyarok semmit. Minket sem kellene nagyon eredeleni a szlovak velemeny. A hidasok ezt tettek ezert kedvencke szlovakok szamara B.B.

hugo
2021. ápr. 24. 20:43

Hol van a "Langyos Krisztián"? A véleményét szeretnénk hallani !!!

elcsi
2021. ápr. 25. 12:43

Hát én bizony Bugárt, Sólymost és Agócs urakat vétóznám meg a Szövetségben, semmi helyük nincs ott.......

Gerembes Karcsi
2021. máj. 04. 14:40

Én meg mondtam hagyjatok fel a hidasokal de nem! Hát most minden felvidéki tisztán láto csak aragondol hogy jól beszopod kedves foro langyika Krisztián a valasztaskor! Gyimesi György úrnak ajánlom hogy hozzon létre egy új magyar érdekelcsegu pártot és meglátásom szerint be is jut a valasztaskor!!! Különben meg aki magyarnakis érzi magát ne fog ere a hidas és kukifejuekre szavazni

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket