Nyitókép: teraz.sk

 

Bugár Béla szerint a Szövetségbe igyekvő Most-Híd számára elfogadhatatlan, hogy az OĽaNO politikusa, Gyimesi György is a magyar egység keretein belül politizáljon. A jelenleg Solymos Lászlónak is rendszeresen tanácsot adó Bugár véleményéről a Most-Híd országos alelnökét, Agócs Attilát kérdeztük. A témával bővebben ITT foglalkoztunk.

 

Solymos László pártelnök tanácsadója azt nyilatkozta, hogy elfogadhatatlan lenne a Most-Híd számára Gyimesi György esetleges szerepvállalása a Szövetségben. Ön is osztja ezt a véleményt?

 

Igazolhatom, hogy a pártelnökség meglehetősen egységes a tekintetben, hogy azt gondoljuk, hogy az általa jelenleg képviselt politikai irányvonal az nem túl célravezető. Hiszen nagyon kevés eredménnyel és nagyon sok nagyotmondással jár együtt. Ez a nagyotmondás pedig nem más, mint néhány alapvető, jól hangzó jelszónak a körbe-körbe ismételgetése. Amikor asztalra tesz olyan régóta megoldatlan problémákat, mint a kettős állampolgárság anélkül, hogy tudná azt deklaráni, hogy van politikai ereje ahhoz, hogy ezeket megoldja.

 hirdetes_400x285  

 

Azt gondoljuk, hogy ez semmi másra, mint önfényezésre, önmutogatásra szolgál. Személyes politikai marketinget folytat a nemzetek közötti feszültségkeltéssel. Ez nem jó, nagyon távol áll a mi világszemléletünktől. Ez az alapvető dolog.

 

Gyimesi György féle nemzeti-konzervatív, vagy a Most-Híd jellemezte vegyes ideológiát szeretnél látni a Szövetség részéről?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Egy politikustól egy másik politikus felé számonkérni, hogy látható…

 

Nem gondolnám azt. Ezek szerint eltér eléggé a világlátásunk.

 

Felhívja a figyelmet a megoldatlan dolgokra. Ezzel mi a gond?

 

Szerintem egy politikus alapvető feladata az, hogy oldjon meg problémákat, amelyek az általa képviselt közösségben problémásak. Legyen az egy út, vagy kórház, vagy az ilyen szimbolikus kérdések, mint amelyeket Gyimesi képviselő úr az asztalra rak, de nem tud megoldani.

 

Arról nem ő tehet, hogy a parlamentben van, önök pedig nincsenek, hogy egységesen vállalják fel ezeket az ügyeket. A kérdés az, hogy mi a konkrét probléma Gyimesivel önök szerint, ami lehetetlenné tenné az esetleges szerepvállalását a Szövetségben?

 

Nézze, sok tekintetben azt is látjuk, hogy olyan szalonképtelen szavazásokon vesz részt igen szavazattal a parlamentben, amelyek elképzelhetetlenek. Az, hogy együtt szavaz néhány kérdésben Kotleba párjával abszolút szélsőséges, alapvető emberi jogokat megkérdőjelező kérdésekben, ez szintén nem teljesen kóser számunkra.

 

[poll id=”107″

 

A vétó szintjéig is hajlandóak elmenni, ha esetleges szerepvállalása a napi döntéshozatal szintjén felmerül?

 

Ha rajtam múlna, akkor igen, de nem tudok ebből közösségi véleményt megfogalmazni, mert még nincs asztalon a kérdés. Én azt gondolom, hogy az, hogy ő jönne a majdani Szövetségbe, még teljesen hipotézis. Az is lehet, hogy újságírói kacsa.

 

Épp Bugár Béla beszélt erről a lehetségről, ezért is kérdezem.

 

Ha szó lenne róla, elfogadhatatlan lenne, de tudomásom szerint ez még csak egy szóbeszéd. Ha felmerülne komolyan ez a kérdés, mi nem örülnénk neki, és nem szeretnénk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.