Máté, Mirella
  • HUF: 352.56
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
Belföld

Az országos főkapitány megerősítette a terrorfenyegetésről szóló értesüléseket

Kiszivárgott a szlovák sajtóban, hogy nyugati rendőrök ellen készül terrorcselekményre az al-Kaida

Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány megerősítette, hogy a szlovák biztonsági erők olyan információkkal rendelkeznek, miszerint lehetséges terroristatámadás készülhet a nyugati országok rendőrei ellen.

 

“Mindenkit megnyugtatok azonban, hogy egyik ilyen információ sem kapcsolatos Szlovákiával”

 

mondta. Hozzátette ugyanakkor, hogy a rendőrség intézkedéseket foganatosított a biztonság kedvéért, de hogy pontosan milyeneket, nem árulta el.

 

Kritikusan nyilatkozott azonban arról, hogy a rendvédelmi erőktől a sajtóhoz szivárogtak ki információk. Az ilyen szivárogtatásokat, még ha nem is titkosított információkról van szó, felelőtlennek tartja.

 

Arról, hogy az al-Kaida terrorszervezet konkrétan meg nem nevezett nyugati országok rendőrségeit fenyegette meg terrortámadással, pénteken írt a Topky.sk szlovák bulvárlap, méghozzá az Országos Rendőrfőkapitányságból szerzett dokumentumra hivatkozva. A dokumentumban az állt:

 

“A NAKA terrorellenes központja olyan információkat kapott a szlovák katonai hírszerzőstől, melyek szerint az úgynevezett Nyugat államainak rendőreinek meggyilkolásával fenyegetőzött az al-Kaida”.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket