Nyitókép: Shutterstock

 

Amennyiben a járványhelyzet továbbra is javuló tendenciát fog mutatni, a szakemberek hajlandóak lesznek megvitatni az idősek vásárlási idősávjának lerövidítését, később pedig akár a teljes eltörlését is. Egyúttal arra kérik az embereket, hogy a mobilitás megnövekedése miatt tartsák be a vásárlási idősávot – tájékoztatott Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

„A mi szemszögünkből fontos és jó, hogy az enyhítések idején legyen kijelölt vásárlási idősáv a 65 év felettieknek és az egészségkárosodott személyeknek, ugyanis a legsebezhetőbb embercsoportról van szó“

 

– jelentette ki Ján Mikas országos tiszti főorvos, egyúttal felszólította az illetékeseket, hogy az egészségük védelme érdekében a kijelölt időpontban járjanak vásárolni.

 

  hirdetes_300x300   

A szakemberek egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy a javuló járványhelyzet és a fokozatos nyitás még nem annak a jele, hogy a vírus teljesen eltűnt.

 

„Kérjük a nyilvánosságot, hogy a telephelyekre vonatkozó óvintézkedéseket következetesen tartsák be, és a telephelyek működtetői is figyeljenek oda a szabályok betartására, mert ezzel is csökkentik a fertőzésveszélyt“

 

– mondta Mikas.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!