Nyitókép: teraz.sk

 

A parlament elnöke nem támogatja a veszélyhelyzet meghosszíbbítását az országban a járványhelyzetre hivatkozva. Boris Kollár azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy kollégái meggyőzik ennek ellenkezőjéről, jelentette ki a TA 3 Politikában című vasárnapi vitaműsorban.

 

Lehet, hogy az érveikkel a kollégák meggyőznek, és végül megszavazom. De ma úgy látom, hogy nem kellene meghosszabbítanunk a veszélyhelyzetet,”

 

 jelentette ki Kollár.

 

 hirdetes_300x300  

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy érvekkel meggyőzhető, ugyanakkor nem volna jó, ha tovább traumatizálnánk a társadalmat. Rámutatott, hogy a járványügyi intézkedések enyhítése az emberi szabadsághoz való jogot is jelentik.

 

A vizsgálat fogság témájának margójára Kollár közvetve bevallotta, hogy hajlandó akár a kolaíciós szerződés megsértésére is. Mint ismert, a Sme rodina által jelölt Vladimír Pčolinský, a SIS korábbi igazgatója jelenleg vizsgálati fogságban van, és sorra vádolják meg őt újabb és újabb korrupciós ügyekkel. Elemzők szerint a vizsgálati fogsággal kapcsolatos jogszabály az ő szabadulását is segítené. A Smert és a Hlas szintén támogatja a jogszabály módosítását. Nem csoda, hiszen az előző választási időszak több prominensre is ugyanúgy vizsgálati fogságban várja az ellenük zajló vizsgálat befejezését.

 

Kollár megígérte, hogy hajlandó a kompromisszumra Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszterrel, aki alá a jogszabály-módosítás tartozik, és aki saját javaslattal készül. Kollár szerint, ha nem sikerül megegyezniük, ő maga nyújt be saját indítványt.

 

teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!