Nyitókép: Foto N/Vladimír Šimíček

 

Április 26-tól, hétfőtől bizonyos feltételek mellett ismét megnyitottak a kültéri teraszok. Kültérnek az olyan nyitott bejárattal rendelkező helyiség számít, amelyet legfeljebb két oldalról konstrukció határol.

 

A teraszra való belépéshez negatív teszt szükséges, amely nem lehet régebbi hét napnál, ezenkívül a felső légutak eltakarása is kötelező. A reszpirátort vagy a szájmaszkot csak az ivás és az étkezés alatt lehet levenni.

 

 hirdetes_300x300  

A kültéri részen csak ülve engedélyezett a fogyasztás, az asztalok között pedig kétméteres távolságnak kell lennie. Az önkiszolgálás nem engedélyezett, ami azt jelenti, hogy salátát vagy pékárut nem rakhatunk magunknak. Az ételt és az italt csak a felszolgáló személyzet viheti ki a vendégeknek. A felszolgáló személyzetnek papírszalvétába csomagolt evőeszközt kell kivinnie a vendégeknek, hiszen a Szlovák Közegészségügyi Hivatal rendelete szerint az evőeszközöket nem lehet szabadon kihelyezni az asztalokra.

 

A telephelyek higiéniai helyiségeit folyószappannal és papír törlőkendővel kell felszerelni, és óránként fertőtleníteni kell őket. Ezenkívül az asztalt, a székeket és az étlapokat is fertőtleníteni kell minden vendég után. A konyhai eszközök kézi elmosásakor öblítés előtt ajánlott a fertőtlenítőszer használata.

 

Az étel és ital fogyasztása beltéren továbbra is tilos.

 

A fitneszközpontokban hat vendég lehet egyszerre

 

A teraszokhoz hasonlóan hétfőtől a fitneszközpontok is újranyithatnak, de az előírások szerint egyszerre csak hat főt fogadhatnak. A sporttevékenység során a vendégeknek nem kell szájmaszkot/reszpirátort viselniük. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal rendelete szerint a helyiségeket gyakrabban kell takarítani és fertőtleníteni.

 

A higiéniai helyiségeket szintén folyószappannal és a papír törlőkendővel kell ellátni. Az öltözők és a zuhanyzók működtetése csak az alapvető higiéniai szabályok betartása (szellőztetés, fertőtlenítés, távolságtartás) mellett engedélyezettek.

 

A fitneszterembe való belépéskor a vendégnek negatív tesztet kell felmutatnia, ami nem lehet régebbi hét napnál.

 

Teraz.sk/Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!