Nyitókép: POOL/AP

 

Szlovákia intenzíven készül a digitális zöld igazolvány, az ún. COVID-útlevél bevezetésére – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő kedden azután, hogy Ursula von der Leyennel és Charles Michellel tárgyal Brüsszelben.

 

Az uniós tagországok múlt héten egyeztek meg a COVID-útlevél bevezetéséhez és működéséhez szükséges rendszer fő technikai előírásaiban. Az Európai Bizottsággal ezzel kapcsolatban felszólította a tagországokat, hogy nemzeti szinten álljanak készen azoknak a technikai lépéseknek az elfogadására, amelyek nélkülözhetetlenek az összeurópai infrastruktúra kialakításához a COVID-útlevél bevezetésével kapcsolatban.

 

 hirdetes_300x300  

„Szlovákia intenzíven dolgozik azon, hogy az összes kitűzött időpontot győzze“

 

– mondta a szlovák kormányfő.

 

Heger szerint Szlovákia egyetért az Európai Bizottság azon javaslatával, miszerint a COVID-útlevél ne csak az oltással kapcsolatos információkat tartalmazza, hanem a tesztelésről és a COVID-19 betegségen való esetleges átesésről is legyenek benne adatok.

 

„Ezek fontos információk, Szlovákiában pedig intenzív előkészületek zajlanak annak érdekékben, hogy időben készen legyünk“

 

– hangsúlyozta Heger.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.