Nyitókép forrása: sme.sk

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter és Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter nem támogatták a kormány hétfő esti ülésén a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Elmondásuk szerint azért, mert nem értenek egyet a kijárási tilalom fenntartásával. Branislav Gröhling az oktatási tárca vezetője, a harmadik SaS-es miniszter azért támogatta a veszélyhelyzet meghosszabbítását, mert a javaslat tartalmazta a kötelező tesztelések megszüntetését az iskolákban.

 

A kormány hétfő este úgy döntött, hogy újabb harminc nappal meghosszabbítja a veszélyhelyzetet, ugyanakkor április 29-től egy órával kitolódik a kijárási tilalom esti kezdete (20 óra helyett 21 órára).

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a veszélyhelyzet fenntartása nem csak a kijárási tilalommal van összefüggésben, hanem  az egészségügyi erőforrások régiók közötti allokálásával is, amelyre továbbra is szükség van. A legutóbbi adatok szerint – bár a legtöbb járványmutató javult – a reprodukciós ráta 0,9-1,0 között mozog, ami magasabb az előző heti adatnál, vagyis a járvány a visszaszoruló trendből a stagnálás felé mozdult el. A veszélyhelyzet harmincnapos meghosszabbítását a szakértőkből álló pandémiabizottság javasolta a kormánynak.

 

 hirdetes_810x300  

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.