Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A kormány szerdán közzétette a frissített COVID-automata térképét. A jövő héttől a bordó (harmadfokú készültség) besorolású járások száma 10-re csökken, a vörös (másodfokú készültség) járások száma 60-ra emelkedik, de lesz 9 rózsaszín (harmadfokú készültség) járásunk is, köztük több magyar.

 

A rózsaszínű járások között ott lesznek hétfőtől A Dunaszerdahelyi, Komáromi, Nyitrai, Érsekújvári járások is. Ugyanakkor bordó besorolásban marad továbbra is a Losonci és Poltári járás, valamint több északnyugati régió.

 

A rózsaszín járásokban 21 naposnál nem régebbi teszt kell a belföldi munkába járáshoz, és megnyithatnak az alap- és középiskolák. A vörös járásokban 14 napos a tesztek szavatossági ideje munkába járás esetén, és megnyithatnak az alapiskolák alsó évfolyamai és a végzős osztályok, valamint a középiskolák végzős évfolyamai. A bordó járásokban 7 napos teszt kell a munkába járáshoz. A munkába járáson kívül minden járásban 7 naposnál nem régebbi tesztre van szükség, ott, ahol fel kell azt mutatni a rendeletek értelmében.

 

 hirdetes_300x300  

A COVID-szemafor regionális térképét hetente frissítik, de ahogy mindig, az új besorolásokból fakadó szabályváltozások csak a frissítést követő hétfőtől érvényesek.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.