Nyitókép: FB/Gyimesi György

 

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter csütörtökön ismét Magyarországra utazik Szijjártó Péter magyar külügyminiszter meghívására. A találkozóra ismét magával viszi az OĽaNO magyar nemzetiségű képviselőjét, Gyimesi Györgyöt, aki az április 9-ei budapesti útjára is elkísérte.

 

Ezúttal a szlovákiai és magyarországi elektronikus hálózatok összekapcsolásáról fognak tárgyalni, de Gyimesi elmondása szerint a találkozó informális részén az orosz Szputnyik V vakcináról is szó lesz.

 

 hirdetes_400x285  

A Denník N eléggé hangulatkeltő cikke szerint a volt kormányfő ezúttal nem kerülte meg a szlovák diplomáciát, a találkozón ugyanis ott lesz Pavol Hamžík magyarországi szlovák nagykövete.

 

Gyimesi tájékoztatása szerint a találkozóra a Duna magyar oldalán kerül sor, Bős közelében, Gögyün

 

Gyimesi a szlovákiai polgárok Magyarországon történő oltásáról is szeretne tárgyalni.

 

„Orbán Viktor is megmondta, hogy május közepétől Magyarországon mindenkit beoltanak, aki szeretné. Ez azt jelenti, hogy a határon túl élő magyarok számára is megnyitják az oltóközpontjaikat“

 

– jelentette ki Gyimesi, aki úgy véli, jó lenne, ha a magyarok a szlovákiai polgárokat is beoltanák, tekintet nélkül a nemzetiségükre.

 

Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.