Nyitókép: Branislav Gröhling Fb-oldala

 

„Az SaS és az oktatásügyi minisztérium nem akarja és soha nem is akarta megszüntetni a kisiskolákat, melyek hozzájárulnak a kisebbségek nemzeti identitásának megőrzéséhez. Ellenkezőleg, kormányra lépésünk óta egyértelműen és kimutathatóan támogatjuk a nemzetiségi oktatást.”

 

Így reagált Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi minisztérium a Körkép.sk kérdésére. Hírportálunk arra kereste a választ az iskolaügyi tárcánál, hogy miért próbálta meg az új kormány programjának nemzetiségi oktatást taglaló fejezetében megváltoztatni a kisiskolák státuszával vonatkozó részt.

 

Gröhling (SaS) a kisiskolák helyzetét is átértékelte volna a kormány új programnyilatkozatában

 hirdetes_300x300  

 

Mégpedig úgy, hogy a kisiskolák helyzetének kiértékelése helyett azok átértékelése szerepelt volna a kormányprogramban, bizonytalanságot hozva ezzel azok jövőjére vonatkozóan. Végül, az OĽaNO fentartása miatt végül maradt az eredeti, eddigi verzió.

 

A témáról bővebben itt írtunk.

 

Bár konkrét kérdésünkre választ nem kaptunk, Gröhling miniszter reakciója e nélkül is egyértelmű garanciát jelent a jelenlegi választási ciklusban a kisiskolák számára a megmaradásukra és támogatásukra vonatkozóan.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.