Nyitókép forrása: Facebook.com/Polícia SR

 

Ausztria hétfőtől enyhíti a határain belépő szlovákiai és olasz ingázókra vonatkozó szabályokat. Szlovákia és Olaszország hétfőtől már nem szerepel a magas incidencia szinttel rendelkező és ezért kockázatosnak minősített országok osztrák listáján. Ez azt jelenti, hogy az ingázók számára belépéshez a korábbi 72 óránál nem régebbi negatív teszt helyett az egy hétnél nem régebbi negatív teszt is elegendő lesz.

 

A hetvenkétórásnál nem régebbi negatív teszt felmutatása kötelező lesz azonban a Horvátországból és Hollandiából Ausztriába érkezőknek – ez a két ország felkerül a kockázatos államok listájára, ahol többek között Ciprus, Bulgária, Csehország, Észtország, Franciaország, Magyarország, Lengyelország, Szlovénia és Svédország is szerepel.

 

A Finnországból Ausztriába érkezőknek hétfőtől nem lesz karanténkötelezettsége.

 

 hirdetes_810x300  

Az osztrákok azonban néhány országgal szemben kemény szigorításokat is bevezetnek, elsősorban India, Brazília és a Dél-afrikai Köztársaság esetében. Ezekben az országokban veszélyesnek ítélt koronavírus-mutációk jelentek meg. Csütörtöktől csak a bizonyíthatóan Ausztriában élők utazhatnak be az országba Indiából, kötelező lesz a negatív PCR teszt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!