Nyitókép: reprofotó/TV Markíza

 

Mária Kolíková (Za ľudí) a Markíza Televízió Na telo c. műsorában a Szputnyik V-vakcina megvásárlásáról szóló szerződést kritizálta, amelyről Igor Matovič tárgyalt és amelyet Marek Krajčí korábbi egészségügyi miniszter írt alá.

 

Arra a kérdésre, hogy el tudná-e képzelni, hogy ilyen szerződést kössön meg és írjon alá, azt válaszolta, hogy „egyáltalán nem tudja elképzelni“, viszont hozzátette, értékeli a szerződés közzétételét.

 

 hirdetes_400x285  

Kolíková vitapartnere, Richard Raši (Hlas-SD) „hatalmas botránynak“ nevezte a szerződést, egyúttal nagy problémának véli, hogy ennyi idő elteltével Szlovákiában még mindig nem oltanak a Szputnyikkal.

 

„Ez a szerződés hatalmas prúszer, és remélem, hogy egyfajta mementó is“

 

– vélekedett Raši azzal, hogy Krajčít kellene felelősségre vonni, hiszen ő volt az, aki az oroszokkal aláírta a szerződést.

 

Kolíková reakciója szerint minden köztisztviselő felelősséggel tartozik.

 

A koronavírus elleni oltással kapcsolatban a Hlas azt javasolja, hogy az oltás önkéntes legyen, de az embereknek legyen lehetőségük az oltóanyag megválasztására. Raši úgy véli, ezzel sokkal nagyobb mértékben tudnák növelni az átoltottságot.

 

Kolíková szerint a kormány idő előtt megszünteti a veszélyhelyzetet

 

A veszélyhelyzettel kapcsolatban Kolíková úgy vélekedett, szerinte a kormány idő előtt megszünteti a veszélyhelyzetet, amely eredetileg május 28-ig lenne érvényben. Elmondása szerint erre a javuló járványügyi helyzet miatt kerülhet sor.

 

Az igazságügyi miniszter szerint májusban törvényalkotási eljárásba kerül az új pandémiatörvény, illetve a gazdasági mozgósítással kapcsolatos módosítás, amely megoldaná a veszélyhelyzet kihirdetésének kérdést is.

 

Richard Raši állítása szerint a veszélyhelyzet felesleges feszültséget generál a társadalomban. A Hlas politikusa szerint a koalíciónak már elő kellett volna készítenie azt a pandémiatörvényt, amely pontosan meghatározná a további lépéseket.

 

Az igazságügyi miniszter akár a Za ľudí pártelnöki posztjáért is indulna

 

Arra a kérdésre, hogy megpályázná-e a Za ľudí pártelnöki posztját, Kolíková azt felelte, hogy „minden lehetséges“.

 

A legkisebb koalíciós pártot jelenleg Veronika Remišová vezeti, aki a politikából távozó Andrej Kiska helyét vette át a párt élén.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!