Nyitókép: TASR

 

A 16–17 éves tinédzsereknek a rendelettel összhangban küldték ki az időpontokat – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Róbert Suja, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) ideiglenes vezetője.

 

Az NCZI vezetője szerint azokban a régiókban, ahol a tinédzserek jelentkeztek az oltásra, alacsony a koronavírus-oltás iránti érdeklődés. Állítása szerint a fiatalok nagy hajlandóságot mutattak arra, hogy az ország bármely pontjára elutazzanak az oltásért.

 

 hirdetes_400x285  

Amennyiben elérhetők a vakcinák, Suja nem lát problémát abban, hogy a fiatalokat is beoltsák.

 

„Amennyiben a lelkesedő fiatalokat azonnal az elején félreállítjuk, az oltási készség nem fog tovább terjedni“

 

– jelentette ki az NCZI ideiglenes vezetője, aki szerint rendkívül alacsony az oltás iránti érdeklődés.

 

Elmondása szerint a váróteremben jelenleg 258 ezer ember várakozik. Amennyiben nem reagál több ember a váróterem megnyitására, három-négy héten belül bezárhatják az oltóközpontokat. Véleménye szerint az átoltottság még a 38%-ot sem fogja elérni, így a kollektív immunitás kialakítása továbbra is csak álom marad.

 

Suja szerint az NCZI nem kapott semmilyen támogatást az államtól például az SMS üzenetek szétküldésére, miközben az antigéntesztelésbe rengeteg pénzt öltek.

 

Az NCZI vezetője szerint a krónikus betegeket folyamatosan oltják, az információkat csütörtökön kapták meg róluk az egészségügyi biztosítóktól.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.