Nyitókép: Körkép.sk

 

Hétfőn, május 3-án elindult a népszámlálás második, asszisztált szakasza. A 10 évenként sorra kerülő népszámlálás  mindenki számára kötelező. Aki elmulasztja, arra 25 eurótól 250 euróig terjedő büntetés róható ki. Aki eddig nem számoltatott meg, az június 13-ig jelezheti lakóhelye kapcsolati pontján vagy telefonon keresztül. Hivatalos asszisztensek segítenek az adatfelvételben.

 

Érdekesség, hogy a második, asszisztált szakaszra hat hét áll rendelkezésre, mely hat hét május 3. és október vége között állapítható meg. Az ország egész területén mégis egyszerre, május 3-án kezdődött meg a második kör. Ez azt jelenti, hogy hat hét múlva, június 13-án ér véget Szlovákiában a népszámlálás.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az előttünk álló időszakban kétféleképpen számoltathatunk meg: vagy az adott város vagy település kapcsolati pontján, vagy pedig, ha telefonon jelezzük igényünket a városi vagy községi hivatalban, illetve a call centrumon (+421 2 20 92 49 19-es telefonszám) akkor az asszisztens felkeres bennünket a lakóhelyünkön is.

 

Igényünket a scitanie.sk honlapon is jelezhetjük. Az egyes kapcsolati pontok jegyzéke ITT található. Március végéig az ország lakosságának 86 százaléka került megszámolásra. Mintegy 750-850 ezer személy még hátra van.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.