Nyitókép: webnoviny.sk

 

Kedden délelőtt több napnyi vita után a parlament elfogadta Eduar Heger kormányának programnyilatkozatát, amivel bizalmat szavazott az új kabinetnek.

 

A szavazáson 89-en biztosították támogatásukról az új kormány programtervezetét 55-en ellene szavaztak, senki nem tartózkodott. Ezzel véget is ért a parlament 27. ülése.

 

A kormány programnyilatkozatáról pénteken és hétfőn tárgyalt a parlament. A vita során fokozatosan az összes miniszter is felszólalt. A Heger-kormány programnyilatkozatát a kormány április 28-án fogadta el.

 hirdetes_400x285  

 

Az új programnyilatkozatra Igor Matovič lemondását követően a felálló új, Eduard Heger vezette kabinet miatt volt szükség. A szavazás előtt a kormányfő a parlamenti demokrácia ünnepének nevezte a dokumentumot. Az ellenzéket arra kérte, hogy legyek korrekt és igazságos vele szemben.

 

„Örülni fogunk, ha a kormány javaslatai az ellenzék részéről is támogatásra lelnek,” mondta Heger.

 

Az újraindítás és Szlovákia fejlesztésének kormánya leszünk. Történelmi lehetőségünk van az országot zöldebbé, digitálisabbá, egészségesebbé, tanultabbá, képzettebbé tenni ,“ foglalta össze Heger. Hozzátette, hogy egyik fő céljuk a gazdaság újraindítása és a járvány utáni Szlovákia megújítása lesz.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.