Nyitókép: TASR/AP

 

Ausztria és Szlovákia gazdasági együttműködéséről, az atomenergiáról és a határ menti óvintézkedésekről beszélgetett keddi találkozója során Eduard Heger szlovák kormányfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár.

 

Heger szerint Szlovákia számára rendkívül fontos, hogy jó baráti kapcsolatot ápoljon a szomszédos országokkal.

 

 hirdetes_810x300  

„Meggyőződésem, hogy Sebastian Kurz időt talál arra, hogy még idén ellátogasson Szlovákiába“

 

– jelentette ki Heger a közös sajtótájékoztató után a Twitteren.

 

 

A szlovák kormányfő szerint az ország számára jelentős a slavkovi hármak (Szlovákia, Csehország, Ausztria) együttműködésének fejlesztése, amelynek a koronavírus elleni harcban is nagy jelentősége van.

 

Az osztrák kancellárral a közös határvonal ellenőrzéséről is beszéltek, amelyen minden egyes nap rengeteg ingázó halad át Ausztriába. Heger a járványhelyzet javulásával kapcsolatban az óvintézkedések enyhítéséről is beszélt.

 

A szlovák kormányfő tájékoztatása szerint hétfőtől az ingázóknak a 72 órás teszt helyett elég hét napnál nem régebbi negatív vírustesztet felmutatniuk.

 

 

Kurz a Twitter-oldalán kijelentette, hogy Szlovákia és Ausztria továbbra is szorosan együttműködik a járványellenes harcban, és külön figyelmet szentelnek a zöld útleveleknek.

 

Eduard Heger hivatalos ausztriai látogatása során Alexander Van der Bellen osztrák államfővel is találkozik, ezután virágcsokrot helyzet a 2020. november 2-ai bécsi terrortámadás áldozatainak emléktáblájánál.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!