Nyitókép: Körkép.sk

 

Ismét egy rendkívül hosszú, közel egy órás sajtótájékoztatót tartott az Aliancia – Szövetség. A szlovák sajtó miatt, melyek általában vagy jelen sincsenek, vagy ha egy-egy közülük mégis, gyakran nem kérdeznek semmit. Ha igen, nem a témához. Így volt ez ma is, ami előre várható volt, de az MKP és a Most-Híd szóvivői ennek ellenére mégis inkább először szlovákul kezdik a sajtótájékoztatóikat. Ami magyar szempontból így feleslegesen hosszú.

 

A mai sajtóeseményen elhangzottak röviden így foglalhatók össze.

 

  1. A formálódó Aliancia – Szövetség kritizálja a kormány járványkezelését. Az oktatással, sportolással, vakcinázással és tesztelésekkel kapcsolatos intézkedésekben szerintük káosz uralkodik.
  2. Egységesítenék a kivételek rendszerét, hogy ne csak a kiválasztottak, hanem más sportágak, alacsonyabb osztályú bajnokságok is sportolhassanak.
  3. Az Összefogás és a Most-Híd polgármesterei nehezményezik, hogy senki nem köszönte meg nekik a tesztelések körül végzett munkájukat.
  4. A formálódó Aliancia – Szövetség szeretné, ha Szlovákia egységesítené a védettségi igazolványok rendszerét a többi uniós tagállammal a szomszédaival pedig a beoltottságról szóló igazolások kölcsönös elismerését sürgeti, az ezzel kapcsolatos előnyök pontos meghatározása mellett. A védettségi igazolványhoz kötődő előnyök szerintük a beoltottak mellett a betegségen átesettekre is vonatkozhatnának.

 

 hirdetes_300x300  

Aki kevesellné a rövid összefoglalót, az alább a sajtótájékoztató 51 perces felvételét is megtekintheti:

 

 

A sajtótájékoztatón Forró Krisztián, az MKP elnöke, Balódi Ladislav, a Most-Híd vegyespárt Dunaszerdahelyi járási elnöke és Agócs Gergely (Összefogás) tájékoztatott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.