Nyitókép: aktuality.sk

 

A legerősebb kormánypárt parlamenti frakcióját továbbra sem győzte meg Mária Kolíková (Za ľudí). Az igazságügyi miniszterrel kapcsolatban a napokban felmerült, hogy családi vonalon érintett a minisztérium új ingatlanba való költözéséhez, illetve az erről szóló bérleti szerződésben.

 

„Mi korrupcióellenes mozgalom vagyunk, és ha a koalíción belül merül fel a visszaélés gyanúja, azzal is foglalkozunk. Legyen szó bárkiről, akár saját minisztereinkről is”

 

– mondta Michal Šipoš az OĽaNO frakcióvezetője.

 

 hirdetes_400x285  

Az egész tranzakció még az előző kormányzat idejére esik, amikor Kolíková Gál Gábor (Most-Híd) miniszter államtitkára volt. Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője péntek délután a parlamentben elmondta, hogy a az 53 fős frakcióból mintegy 50-en szavaztak tegnap amellett, hogy nem győzte meg őket a miniszter magyarázata.

 

Šipoš nem akart részleteket elárulni azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen kérdések, új fejlemények merültek fel Kolíkovával kapcsolatban. Mint mondta, erről először a jelenleg még külföldön tartózkodó Eduard Hegert szeretnék tájékoztatni.

 

A kételyekről tegnap a Za ľudí minisztere személyesen az OĽaNO tagjaival is tárgyalt, a jelek szerint eredménytelenül.

 

Šipoš mindenesetre kizárta annak lehetőségét, hogy hétfőn az ellenzékkel együtt megszavaznák Kolíková leváltását.

 

„Mi tiszteletben tartjuk a koalíciós szerződést“

 

– mondta. Ugyanakkor bízik abban, hogy a hét végéig az összes, Kolíkovával kapcsolatos kérdés így vagy úgy, de tisztázásra kerül.

 

 

A Körkép.sk információi szerint annak lehetősége is fennáll, hogy Kolíková a családjával kapcsolatos vádak hatására maga nyújtja be lemondását.

 

Információink szerint az ügyben a Most-Híd korábbi minisztere, Gál Gábor is érintett. Az ügy hátteréről itt írtunk bővebben.

 

Rezeg a léc Kolíková alatt. Újabb ügyben lehet érintett Gál Gábor miniszterkedése alatt. Az OĽaNO nem hisz Kolíkovának

 

A témával még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.