Pál
  • HUF: 394.04
  • USD: 1.04
  • 22 °C
  • 37 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Rezeg a léc Kolíková alatt. Újabb ügyben lehet érintett Gál Gábor miniszterkedése alatt. Az OĽaNO nem hisz Kolíkovának

A tárca akkor költözött az új helyére, amikor Gál Gábor (Most-Híd) volt a miniszter, Mária Kolíková pedig az államtitkár

Nyitókép:  TASR/Pavol Zachar

 

Ezekben a percekben is ülésezik a Koalíciós Tanács, mely a kormánypártok legmagasabb, politikai egyeztető fóruma. A találkozó összehívását az OĽaNO kezdeményezte azután, hogy új fejlemények merültek fel Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter családjának vállalkozásaival kapcsolatban.

 

Kolíkovát az ellenzék szeretné leváltalni, ugyanis szerintük politikailag aggályos, hogy apja abban az időszakban kapott mintegy 1,5 millió eurós állami megrendeléseket (stúdióépítésben érdekelt a politikus családtagja), hogy a Za ľudí minisztere (akkor még a Most-Híd nominánsaként) államtitkár volt az igazságügyi tárcánál.

 

Kolíková azzal védekezik, hogy édesapja a szakma egyik legjobbja, aki nemcsak itthon, hanem külföldön is nyert megrendeléseket. Egyúttal állítja, hogy korábban is voltak állami megrendelései. A Sme rodina, az SaS és az OĽaNO frakciója tegnap meghallgatta Kolíkovát, aki válaszolt a feltett kérdésekre. Az SaS képviselője, Marián Viskupič szerint pártjukat meggyőzte, és bizalmukról biztosította a minisztert.

 

A Körkép.sk információi szerint azonban a tegnapi nap folyamán újabb problémák merültek fel Kolíková ténykedésével kapcsolatban, melyek tovább erősítik a klientelizmus gyanúját. Ismét a politikus családi kötődése a probléma, mégpedig a minisztériumnak jelenleg helyt adó ingatlannal kapcsolatban. Kolíková testvérének ugyanis közös vállalkozása van azzal az illetővel, akitől bérbe vette a minisztérium az ingatlant. Úgy tudjuk, a közbeszerzés körül sem volt minden rendben.

 

A tárca akkor költözött az új helyére, amikor Gál Gábor (Most-Híd) volt a miniszter, Mária Kolíková pedig az államtitkár. Ez még az előző, Smer – SNS – Most-Híd koalíció alatt volt.

 

A gyanú súlyosságát jelzi a mai Koalíciós Tanács összehívása is, melyen információink szerint amennyiben nem sikerül megnyugtató magyarázatot adnia, lemondásra szólíthatják fel Kolíkovát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. máj. 09. 09:22

"rezeg a léc Kolikova alatt"? Remélem, hogy a NAKA előzetesbe rakja ezt a Libernyak férget is és ugye a "drágalátos" Gaál Gaborkat is, mert rengeteg szemetseget műveltek ezek ketten(mikor a Kolikova" még csak"allamtitkar volt). Es még mindig nem esik le Forró Krisztián elnöknek, hogy valójában kivel is (MOST-HID) kötöttek szövetséget!? Hát ekkora amatőr balek nem lehet mindenki, mint ez a Forró gyerek!? Hát nem veszik észre (vagy van az a pénz amiért nem akarják észrevenni!? ) az MKP-ban, hogy valami nem stimmel a MOST-HID-dal, mert a NAKA úgy jár hozzájuk és a MOST-HID-asok is a NAKA-hoz mint ha haza járnának!?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket