Nyitókép forrása: TASR – Jakub Kotian 

 

Eduard Heger szlovák kormányfő vasárnap est (május 9-én) találkozik Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszterrel, miután a koalíció asztalára került az az ellenzéki javaslat, melyben a miniszterasszony leváltását szorgalmazzák.

 

Kolíkovát pártja és a liberális SaS egyértelműen támogatja, míg a Boris Kollár-féle Sme rodina egyelőre nincs ellene. A legnagyobb parlamenti pártnak, az OĽaNO-nak azonban komoly kétségei vannak Kolíkovával szemben, még ha leváltását nyíltan nem is támogathatnák a parlamentben. Kolíková ugyannakor nem érzi úgy, hogy le kellene mondania.

 

A parlamentnek hétfőn, május 10-én kellene tárgyalnia a bizalmatlansági indítványt, a rendkívüli ülést a Robert Fico vezette Smer-SD kezdeményezte. Fico okként az Elektronika nevű vállalat körüli gyanúkat nevezte meg, melynek elnökségében Kolíková is megfordult. Fico elsősorban a cég RTVS-szel és a Nová Scéna színházzal kötött szerződéseit kifogásolja. Az RTVS és az Elektronika közti szerződéseket a közszolgálati televízió Tanácsa is megvizsgálja.

 

 hirdetes_810x300  

Kolíková ellentámadásba lendült, belekötött a műsorvezetőbe és megint Matovičra mutogat

 

Igor Matovič pénzügyminiszter problémát lát az Igazságügyi Minisztérium jelenleg székhelyéül szolgáló épület bérleti szerződéseiben is az esetleges összeférhetetlenség miatt.

 

Sulík: A Kolikova ügyet felfújták, az SaS vétózza a leváltását és Matovič esetleges ÁFA-emelését is

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.