Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Frissítve: 14.26 Branislav Gröhling szerdán, a kormány ülésének szünetében bejelentette, hogy központi döntéssel az egész országban újraindul a jelenléti oktatás a tanintézményekben. Azaz minden óvodában, alapiskolában, középiskolákban. Az egyes főiskolák illetve egyetemek esetében az iskolaügyi COVID automata a döntő.

 

Az iskolalátogatás kötelező lesz, tehát minden visszatér a régi kerékvágásba.

 

„Nagyon örülök, hogy az iskolai év vége előtt néhány héttel személyesen is találkozhatunk”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta az oktatásügyi miniszter.

 

Az iskolanyitás az iskolai szemafor alapján történik. Azaz, ha valahol felüti a fejét a vírus, a regionális tisztiorvos és az igazgató bezárhatja az osztályt, illetve iskolát.

 

A miniszter elmondta, hogy a járványhelyzet az iskolákban jó, alig 0,1 százalék volt a kimutatott fertőzöttség a gargalizálós tesztek alapján. A miniszter szerint az új tanévben, azaz szeptembertől is várhatóan folytatódhat a jelenléti oktatás az iskolákba. Azzal, hogy a tanárokat és a fiatalabb személyeket is igyekeznek mielőbb beoltani.

 

Amelyik szülő esetlegesen félti a gyereket a visszatéréstől, az a diák szülői igazolás után felmentést kaphat, és egyéni tanrend alapján folytathatja a tanulmányokat. Itt viszont már nem számolhat azzal, hogy a tanár külön fog vele foglalkozni. Gröhling szerint ilyen esetekből nem lesz sok.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.