Nyitókép: TASR/AP

 

Szlovákiában egyre inkább növekszik azoknak a polgároknak a száma, akik nincsenek beoltva, de csaló módszerekkel igazolást akarnak szerezni arról, hogy abszolválták a koronavírus-oltást – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Monika Palušková, a Szlovákiai Háziorvosok Szövetségének (SVLS) elnöke.

 

Az elnök szerint ezek az emberek különböző típusú oltási igazolásokat mutatnak fel, amelyeknél nem lehet megállapítani, hogy valóban oltóközpontból származik-e, mivel az összes központ saját típusú igazolást ad ki.

 

 hirdetes_300x300  

„A Szlovákiai Háziorvosok Szövetség szeretné felhívni az egészségügyi dolgozók figyelmét, hogy ha nem adtak be oltóanyagot a polgárnak, akkor semmilyen bejegyezést ne tegyenek a nemzetközi oltási igazolványba“

 

– hangsúlyozta Palušková.

 

Az adminisztratív műveletet az orvos végzi, és ő az, aki teljes mértékben felelős érte. Amennyiben az egészségügyi dolgozóra nyomást gyakorolnak, értesíteni kell a rendőröket.

 

Abban az esetben ha a polgár igazolást kér az oltásról, azt az oltóközpontnak kell bejegyeznie és igazolnia. Ezt a felelősséget nem lehet átruházni olyan egészségügyi dolgozóra, akinek semmi köze sem volt az oltáshoz.

 

A Szlovákiában kiadott nemzetközi oltási igazolvány szlovák, angol és francia nyelvű.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.