Nyitókép: collect.wetransfer.com

 

Ma került sor Eduard Heger szlovák kormányfő és Angela Merkel német kancellár videókonferenciájára, aki a járvány idején nem fogad külföldi látogatókat. A konferencia fő témája a koronavírus elleni harc, az oltás, valamint a szlovákiai és a németországi politikai helyzet volt.

 

Szlovákia továbbra is szeretné fejleszteni a stratégiai, politikai és a gazdasági kapcsolatot Németországgal.

 

 hirdetes_400x285  

„Németország nem csak gazdasági szempontból kulcsfontosságú partnere Szlovákiának“

 

– jelentette ki Eduard Heger, hozzátéve, hogy Szlovákiának az az érdeke, hogy további területekre, például az autóipari fejlesztésekre, digitális technológiára, kutatásra és fejlesztésre, valamint zöld gazdaságra terjessze ki az együttműködést Németországgal.

 

Angela Merkel német kancellár nagyra értékelte a kormány korrupcióellenes beállítottságát, és kijelentette, hogy az eddigi együttműködés jó volt, Szlovákia pedig mindig azok közé az uniós tagországok közé tartozott, amelyik a megoldást kereste.

 

A beszélgetés nagy részében az oltással, a megrendelt és a leszállított vakcinákkal, illetve az óvintézkedésekkel foglalkoztak.

 

„Szeretnék köszönetet mondani a járvány alatt tanúsított szolidaritásért, és a vakcinák szétosztása során kifejtett támogatásért“

 

– mondta a videókonferencia során Heger.

 

A szlovák kormányfő érdeklődött a németországi belpolitikai helyzet iránt, ahol szeptemberben parlamenti választásokra kerül sor. Ezenkívül az Oroszországgal kapcsolatos kérdések is terítékre kerültek.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.