Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A parlamenti képviselők a júniusi ülésen fognak szavazni a kollúziós fogság megváltoztatására irányuló javaslatról – tájékoztatták az OĽaNO és az SaS képviselői a TASR-t azzal, hogy ebben a koalíciós tanácson egyeztek meg.

 

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióelnökének állítása szerint a szavazást egyelőre jövő hétre tolták el. Amennyiben a Sme rodinának sikerül megegyezésre jutnia Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszterrel a javaslatról, akkor a Sme rodina hajlandó júniusig elnapolni a szavazást. A júniusi ülésre így két javaslat állna rendelkezésre a kollúziós fogsággal kapcsolatban.

 

 hirdetes_810x300  

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke szerint Petra Hajšelová (Sme rodina) javaslatáról azért fognak csak júniusban szavazni, hogy a Sme rodinának és az igazságügyi miniszternek legyen elég ideje egyezségre jutni.

 

Újabb koalíciós válság a láthatáron. Kollárnak és az ellenzéknek elegendő szavazata van a kollúziós fogság megváltoztatására

 

Šipoš szerint az OĽaNO nem ért egyet azokkal a kutyafuttában elkészített módosításokkal, amelyek értelmében szabadlábra kerülnének a vizsgálati fogságban lévő személyek.

 

„A mi célunk egy olyan jogszabály támogatása, amely semmilyen módon nem teszi lehetővé a nyomozás meghiúsítását vagy kétségbe vonását“

 

– magyarázta Šipoš.

 

„Mi egy kompromisszumon alapuló megoldást támogatunk, amely nem fogja megbolygatni a nyomozást, és amelynek értelmében nem kell végignéznünk a vizsgálati fogságban lévő személyek szabadlábra bocsátását“

 

– tette hozzá.

 

A parlament aktuális, 28. ülését május 26-ig megszakították. Ennek egyik oka a kollúziós fogsággal kapcsolatos javaslatról folytatott tárgyalás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!