Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Nagy valószínűséggel csak júniusban fognak szavazni a kollúziós fogság módosításáról

A Sme rodina csak akkor hajlandó elhalasztani a szavazást, ha egyezségre jut Kolíkovával.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A parlamenti képviselők a júniusi ülésen fognak szavazni a kollúziós fogság megváltoztatására irányuló javaslatról – tájékoztatták az OĽaNO és az SaS képviselői a TASR-t azzal, hogy ebben a koalíciós tanácson egyeztek meg.

 

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióelnökének állítása szerint a szavazást egyelőre jövő hétre tolták el. Amennyiben a Sme rodinának sikerül megegyezésre jutnia Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszterrel a javaslatról, akkor a Sme rodina hajlandó júniusig elnapolni a szavazást. A júniusi ülésre így két javaslat állna rendelkezésre a kollúziós fogsággal kapcsolatban.

 

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke szerint Petra Hajšelová (Sme rodina) javaslatáról azért fognak csak júniusban szavazni, hogy a Sme rodinának és az igazságügyi miniszternek legyen elég ideje egyezségre jutni.

 

Újabb koalíciós válság a láthatáron. Kollárnak és az ellenzéknek elegendő szavazata van a kollúziós fogság megváltoztatására

 

Šipoš szerint az OĽaNO nem ért egyet azokkal a kutyafuttában elkészített módosításokkal, amelyek értelmében szabadlábra kerülnének a vizsgálati fogságban lévő személyek.

 

„A mi célunk egy olyan jogszabály támogatása, amely semmilyen módon nem teszi lehetővé a nyomozás meghiúsítását vagy kétségbe vonását“

 

– magyarázta Šipoš.

 

„Mi egy kompromisszumon alapuló megoldást támogatunk, amely nem fogja megbolygatni a nyomozást, és amelynek értelmében nem kell végignéznünk a vizsgálati fogságban lévő személyek szabadlábra bocsátását“

 

– tette hozzá.

 

A parlament aktuális, 28. ülését május 26-ig megszakították. Ennek egyik oka a kollúziós fogsággal kapcsolatos javaslatról folytatott tárgyalás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Sz. G.
2021. máj. 19. 19:26

Esedezem: "vizsgálati fogság". Én értem, hogy szlovmagy nyelvváltozat de azért ennyire ne fordítsunk tükör!

Németh Takács Henrietta
2021. máj. 19. 19:56

Kedves Sz. G.! Nem értem mi a gond a "vizsgálati fogság" kifejezéssel, hiszen a magyarországi jogi szövegekben is szerepel, elég ha csak beírja a Google-ba, de ha ez nem lenne elég, még a Révai Nagy Lexikona is tartalmazza. Esetleg Ön tudna javasolni más kifejezést helyette?

Sz. G.
2021. máj. 20. 09:30

Bocsánatot kívánok, nem a "vizsgálati fogság" kifejezés fáj nekem, hanem a "kollúziós fogság": ez tükörfordítás, mellőzzük a használatát. Helyesen: "vizsgálati fogság".

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket